Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

Inici d’un cap de setmana de sol i calor però amb canvis a partir de diumenge

Els intervals de núvols aniran a més l’últim dia de la setmana però encara amb pocs xàfecs. Els següents dies arribaran més precipitacions i les temperatures baixaran de forma clara

Aquest cap de setmana tornarem a tenir un ambient pràcticament d’estiu amb calor i sol  a tot Catalunya, però diumenge ja ens arribaran alguns canvis. L’apropament d’una borrasca atlàntica farà que els intervals de núvols vagin a més al llarg de la jornada, però de xàfecs se n’esperen encara ben pocs. Dissabte tindrem un dia radiant, mentre que la setmana que ve arribaran més precipitacions i una baixada clara de les temperatures.

Pel que fa a l’estat del cel, dissabte el sol dominarà arreu i tan sols creixeran algunes nuvolades de tarda al Pirineu que, en principi, no han de deixar ruixats. De cara a la tarda i vespre, arribaran algunes bandes de núvols alts i prims per Ponent que aniran viatjant cap a la resta de Catalunya.

Aquests núvols es faran més presents diumenge, un dia que serà de sol enteranyinat i nuvolositat que, sobretot a la tarda, anirà a més per Ponent i el Pirineu. Tot i aquests canvis, de precipitacions no n’esperem gaires, ja que les més destacables es centraran a la tarda al Pirineu i Prepirineu, especialment al de Lleida, on pot aparèixer també alguna tempesta. No es descarta algun ruixat o plugim a altres zones, sobretot de muntanya i del nord-est.

Temperatures cap amunt

Pel que fa a les temperatures, pujaran encara una mica més i la majoria de màximes es mouran entre els 25º i 30º a gran part de Catalunya, si bé poden ser un pel més altes a Ponent i a la vall de l’Ebre, mentre que al Pirineu i al litoral quedaran més curtes i es situaran entre els 21º i 26º.

Si ens fixem en les mínimes, farà una mica més de fresca de nit amb valors que tiraran lleugerament cap avall  després de les temperatures de l’última matinada que han quedat força altes a gran part del litoral, prelitoral i sud del territori. La majoria de mínimes es situaran entre els 7º i 12º, però al litoral es mouran de 11º a 16º i al Pirineu de 4º a 9º.

Marcat canvi de temps la setmana que ve

De cara als següents dies, sembla que el temps patirà un canvi important amb l’arribada d’una nova massa d’aire més fred que farà baixar clarament les temperatures i portarà més xàfecs a moltes comarques, especialment a partir de dimarts. Un ambient més primaveral que encara és força incert i que haurem d’anar seguint amb atenció.

També et pot interessar...