Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'una tele i d'un comandament.

Les 8 millors pel·lícules de guerra de la història

Fem un repàs de les millors pel·lícules per gaudir de les guerres més apassionants

Les guerres més importants han proporcionat l'escenari ideal per a les millors pel·lícules bèl·liques de la història. Et presentem els títols que no et pots perdre si vols enganxar-te a les històries d'amor, amistat i aventures amb la guerra com a teló de fons.

La majoria de pel·lícules de guerra s'han centrat en la Segona Guerra Mundial i la guerra de Vietnam, però aquí trobaràs també altres batalles èpiques i guerres que han donat lloc a grans produccions.

Les millors pel·lícules sobre la Primera Guerra Mundial

1. Armes a l'espatlla (1918)

Aquesta és la història del soldat número 13 d'un batalló d'infanteria dels Estats Units que, interpretat per Charles Chaplin, protagonitza escenes surrealistes per la por de morir. A través de 45 minuts Charles Chaplin va ser el primer a demostrar al cinema que es pot omplir d'enginy i humor el que sembla tràgic.

2. Lawrence d'Aràbia (1962)

Amb aquest llargmetratge de tres hores, David Lane es va reivindicar com un dels grans mestres del cinema bèl·lic clàssic. Les escenes d'acció exòtica en el desert s'hi combinen amb altres de caràcter introspectiu i humà per narrar la missió d'un oficial britànic en suport als àrabs contra Turquia.

Dos unitats HIMARS llançant un coet a un camp d'entrenament a Washington
Les guerres més importants han proporcionat l'escenari ideal per a les millors pel·lícules bèl·liques de la història. | Wikimedia Commons

Les millors pel·lícules sobre la Segona Guerra Mundial

3. Salvem el soldat Ryan (1998)

La millor escena que s'ha rodat mai del desembarcament de Normandia ofereix els primers 15 minuts més esgarrifosos d'una pel·lícula de guerra, que va rebre l'elogi de molts historiadors pel realisme de les batalles.

Per això, molta gent considera aquest llargmetratge de tres hores dirigit per Steven Spielberg i protagonitzat per Tom Hanks i Matt Damon com una de les millors pel·lícules bèl·liques de la història. La crua posada en escena de l'angoixant cerca del soldat Ryan per un capità i sis soldats va ser premiada per cinc Oscars.

4. Pearl Harbor (2001)

En aquest film amb aspiracions èpiques, dos amics pilots se separen: mentre u serveix a Europa, un altre és destinat a la base de Pearl Harbor, a Hawaii, al costat de la xicota del seu amic, una bella infermera. Aquesta història d'amor, amistat i guerra compta amb actors coneguts com ara Ben Affleck i Josh Hartnett, Cuba Gooding Jr. i Alec Baldwin.

Malgrat la seva indolència i la caiguda en una certa monotonia en el tram final, no hi ha dubte que Pearl Harbor mereix estar entre els clàssics del cinema bèl·lic.

Les millors pel·lícules bèl·liques d'altres guerres

5. Waterloo (1970)

El director rus Serguei Bondarchuk va produir el 1970 aquest llargmetratge, que va ser una bellíssima mirada cap a les guerres napoleòniques de principis del segle XIX. Cal destacar la valentia d'afrontar la recreació d'una batalla d'època l'interès de la qual estava fora de l'abast del cinema comercial. Aquest film va comptar amb actors de primera línia com ara Orson Welles i Jack Hawkins.

Imatge de les tropes russes.
Si t'agraden les pel·lícules de guerra, aquestes t'encantaran. | Europa Press

6. En terra hostil (2008)

La tensió marca el ritme d'aquesta pel·lícula que et deixa paralitzat durant dues hores en la butaca. La directora Kathryn Bigelow fuig de les escenes típiques de grans batalles en les quals ha caigut el cinema bèl·lic. Per contra, omple de tensió en el factor risc del treball d'artificier, així aconsegueix una atmosfera asfixiant que esdevé un retrat fidedigne del caos regnant en la invasió de l'Iraq.

Pel·lícules de guerra per veure en Netflix

7. Cors d'acer (2014)

Brad Pitt lidera un equip d'actors a l'altura d'un bon guió. Aquest és un dels millors films bèl·lics que pots veure en Netflix. Sap transmetre ansietat, agonia, por i aclaparament a bord del tanc on una brigada de cinc soldats desafia l'atac furiós dels nazis en les raneres de la Segona Guerra Mundial.

8. The Siege of Jadotville (2016)

Aquesta pel·lícula (la traducció al català del seu títol seria 'El setge de Jadotville'), dirigida per Richie Smyth, aconsegueix atrapar l'espectador en una atmosfera asfixiant. Relata una història verídica d'un oficial de les Nacions Unides assetjat amb el seu batalló de 150 homes per 3.000 soltats congolesos el 1961.