El 80% d'agents de la Policia Nacional i Guàrdia Civil de Catalunya ja estan vacunats

D'aquesta manera, es compleix la resolució judicial del Tribunal Superior de Justícia

Des d'un inici, la campanya de vacunació contra la Covid-19 ha estat envoltada de polèmica. Els casos de trombosi, els retards en la distribució, els canvis de les franges d'edat en els protocols de vacunació i un llarg etcètera han marcat -i estant marcant- el pla per immunitzar la població contra el virus. A Catalunya, a més, hi ha hagut una polèmica afegida: la crítica i denúncia dels sindicats de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil que el Govern de la Generalitat no els estava vacunant al mateix ritme que als Mossos d'Esquadra.

Aquesta problemàtica va arribar a l'àmbit judicial. I és que, finalment, el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) es va haver de posicionar, obligant a l'executiu català a accelerar el ritme de vacunació entre els agents dels dos cossos policials espanyols. Aquesta resolució judicial va provocar el malestar del Departament de Salut, que va explicar mitjançant Josep Maria Argimón que, per complir l'ordre del jutge, s'hauria de renunciar a vacunar gent major de 70. Tot i el soroll que va envoltar aquesta polèmica, avui dimarts 11 de maig, el Govern ha anunciat que ja s'ha vacunat el 80% dels agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil que viuen i treballen a Catalunya.

El 80% d'agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya vacunats

La consellera de Presidència i Portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, ha assegurat que el «80%» dels agents dels cossos de seguretat espanyols ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19. Ho ha fet en l'habitual roda de premsa dels dimarts, posterior a la reunió del Consell Executiu del Govern. Budó, doncs, ha exposat que ja està pràcticament acabada la vacunació, en primera dosi, de tots els efectius que la Guàrdia Civil i la Policia Nacional tenen a Catalunya.

Segons ha afirmat la representant de l'executiu català, en compliment de la resolució judicial que va arribar fa unes setmanes, no només s'ha administrat la primera dosi al «80%» d'agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. I és que, tal com ha explicat, «en breu ho estaran tots».

D'aquesta manera, doncs, el Govern vol donar per tancada la polèmica al voltant de la vacunació als agents dels cossos de seguretat espanyols que es troben actualment a Catalunya. Una polèmica que va sorgir a partir d'una denúncia d'alguns representants sindicals policials i que va haver de requerir l'actuació de la justícia.


Comentaris

envia el comentari