El Govern hi posa data: La data en què espera que reobri l’oci nocturn

L'executiu català confia en l'aixecament de l'ordre ministerial que impedeix la reobertura

«En un mes, mes i mig o dos mesos». Aquesta és la data que ha posat el Govern de la Generalitat de Catalunya perquè l'oci nocturn pugui reprendre la seva activitat després de molts mesos de restriccions. L'executiu català confia que en aquest termini de temps caigui l'ordre ministerial que ara mateix impedeix la reobertura del sector i es pugui tornar de mica en mica a la normalitat. Així ho ha afirmat aquest matí la consellera de Presidència i Portaveu del Govern en funcions, Maritxell Budó, en l'habitual roda de premsa dels dimarts, posterior al Consell Executiu del Govern.

Tot i això, mentre el Govern espera aquest «mes, mes i mig o dos mesos» perquè l'executiu espanyol permeti de nou la reobertura del sector, ja està treballant per quan arribi aquest dia. Un dia, d'altra banda, molt esperat per un dels sectors més castigats per les restriccions per evitar la propagació de la Covid-19 a casa nostra. Tal com ha explicat la Portaveu, el Govern ja està treballant amb el sector en qüestió un pla perquè, una vegada es doni llum verda des de Madrid i donin per finalitzada aquesta restricció, ja estigui «tot a punt» per recuperar l'activitat.

El Govern avisa que es tractarà d'una reobertura «lenta i progressiva»

Això sí, Meritxell Budó també ha volgut deixar clar la reobertura del sector acabi sent de 0 a 100. I és que, segons les seves paraules, aquest pla serà «progressiu» i implicarà una reobertura «lenta» del sector. A més, tal com ha exposat la consellera de Presidència, aquest pla serà aprovat pel Procicat en els pròxims dies i, per tant, pròximament veurem els detalls d'aquest esperat pla pel sector de l'oci nocturn. 

Fer proves antígens a l'entrada dels locals, de moment descartat

A l'hora d'explicar els detalls d'aquest pla, Meritxell Budó no ha volgut donar moltes més pistes. Això sí, s'ha referit a un dels plantejaments que han sorgit en les darreres setmanes: la possibilitat de realitzar testos antígens a les entrades dels locals d'oci nocturn. Segons la Portaveu del Govern en funcions, de moment no es contempla la idea que calgui fer proves d'antígens a l'entrada dels establiments. Tot això, també ha obert la porta a la possibilitat que sí que acabin sent necessaris. En aquest cas, però, ha explicat que si hi acaba havent algun canvi en aquest sentit es podrà incorporar al pla en què treballa actualment l'executiu català amb els representants del sector de l'oci nocturn.


Comentaris

envia el comentari