Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb bombeta encesa i a l'esquerra conjunt de bitllets i monedes

Ho diuen els experts: 9 aparells de casa que gasten molta llum sense que te n'adonis

Hi ha molts aparells que, per molt que estiguin apagats, gasten molta llum, ja que segueixen endollats

La factura de la llum continua sent una de les grans pors dels consumidors a final de mes. Els preus segueixen disparats i això ha fet que cada cop més persones busquin aconseguir un extra d'estalvi.

La modificació de petits hàbits diaris es pot notar molt tant a finals de mes com en acabar l'any. El truc pel qual molts estan apostant és per desendollar certs aparells que no es faran servir durant la nit.

Els 9 aparells que gasten molta llum i no ho sabies

Potser no ho saps, però hi ha 9 aparells que segur que tu també tens a casa i que, amb el senzill gest de desendollar-los quan no els facis servir, poden marcar una lleu diferència a la teva factura de la llum. Conèixer-los és vital per estalviar al màxim.

Ordinador

Durant la nit, el millor és que apaguis l'ordinador i el desendollis del corrent. Si tens un portàtil, recorda no deixar-lo carregant en aquest temps, ja que només estaràs desaprofitant energia (i diners).

Televisor

De manera general, abans d'anar-te'n a dormir, segur que apagues el televisor. No obstant això, com continua endollat al corrent, continua gastant energia. El truc consisteix a desendollar-lo per estalviar aquestes hores a la factura.

Petits electrodomèstics

Alguns electrodomèstics, com la vitroceràmica o la nevera, no es poden desendollar. Malgrat això, altres de més petits, com la batedora, la torradora, el microones o la cafetera, sí. De nou, estaràs estalviant sense adonar-te'n.

Carregador del mòbil

Per abaixar una mica més la factura de la llum, no et fiquis al llit amb el mòbil endollat i ho deixis tota la nit. Quan estigui carregat al 100%, desconnecta'l o seguiràs gastant energia.

Regletes o allargadors

Aquest és un mètode molt utilitzat per connectar més d'un aparell en un sol endoll. De totes maneres, no els deixis connectats quan no els necessitis.

El router d'Internet

Quan te'n vas al llit té poc sentit que el router estigui endollat. Si busques reduir la factura de la llum, desendolla'l cada vegada que vagis a dormir i connecta'l l'endemà.

Llums

Els llums consumeixen molt poc quan estan endollats i apagats. Tot i això, tot gest és útil per reduir la factura. Si no et vols quedar sense llum, pots apostar per llums interiors i automàtiques a zones com la cuina o el bany a la nit.

Raspalls elèctrics i productes d'afaitat

Quan aquest tipus d'aparells es queden endollats durant la nit, l'únic que fan és malbaratar energia. A més, desconnectar-los us ajudarà que duri més la bateria.

Mantes elèctriques

Aquest producte, força aprofitat a l'hivern, és útil per mantenir-nos calents. No obstant això, una vegada que et fiques al llit, el millor és que desendollis la manta elèctrica. Així també evitaràs riscos.