Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
José Luis Ábalos en una intervenció el 8 d'octubre de 2020

Ábalos, favorable a l'indult com a «gest» per «normalitzar» la situació a Catalunya

El PP ha criticat el ministre socialista i l'ha acusat de negociar «presos per pressupostos»
José Luis Ábalos en una intervenció el 8 d'octubre de 2020
El PP ha criticat el ministre socialista i l'ha acusat de negociar «presos per pressupostos» | Catalunya Diari

«Tots els gestos que es facin per normalitzar i afavorir la convivència de Catalunya han de ser ben rebuts». Així s'ha expressat el ministre de Transports, José Luis Ábalos, sobre un indult als presos independentistes en una entrevista al diari 'El Periódico'.

Ábalos ha defensat que tornar a la via de la política per resoldre el conflicte «exigeix judicialitzar al mínim», però ha subratllat que caldrà veure com acaba la qüestió de l'indult. El socialista ha remarcat que és competència del ministre de Justícia, però, en tot cas, ha insistit que són mesures que «restableixen i normalitzen les situacions». «Jo estaré sempre del costat de totes les polítiques de pacificació, de pau i de convivència», ha afegit. 

Segons ell, el govern espanyol és «procliu a generar un marc de normalització, de tranquil·litat per a Catalunya, que porti totes les dificultats d'ordre polític a l'àmbit del diàleg, de la convivència i de la normalitat, i no de la judicialització, que és la via per la qual altres opten». 


Ábalos no ha volgut entrar en el resultat de l'indult, insistint que és competència del ministre de Justícia, que serà el proponent. Ha recordat que normalment «no se'l qüestiona».  


En demanar-li sobre la reforma de la sedició, ha respost de la mateixa manera, defensant qualsevol mesura que normalitzi la situació a Catalunya. «No siguem hipòcrites en això. No coneixem cap situació de normalització i de convivència que no hagi anat acompanyada de gestos», ha reblat.
 

El PP critica Ábalos i l'acusa de negociar «presos per pressupostos»

La portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, ha criticat el ministre Ábalos i l'ha acusat de «negociar presos per pressupostos». «No només promouen indignes indults i reformes del Codi Penal per a delictes de sedició, sinó que també demanen als espanyols que aplaudim els seus gestos», ha etzibat Gamarra en una piulada a Twitter.

La portaveu del PP al Congrés ha afegit que recorreran els indults als presos i ha recordat que «ja vam impulsar reformes per prohibir-los (els indults) per a aquests tipus de delictes».