Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons de dues persones a qui només se'ls veuen les cames, caminant per un camí, a més, una imatge d'un mòbil i una altra de diverses monedes

Premi per cuidar la teva salut: el banc que et paga per córrer o caminar a Espanya

Una entitat financera ha llançat una nova iniciativa que ajuda a estalviar els seus clients en cas de complir amb un mínim de passos diaris

Els bancs treballen constantment per captar nous clients. Les entitats impulsen estratègies i tenen promocions o ofertes per tal de continuar creixent i ser atractives per al públic. Ara, Abanca ha estrenat una nova estratègia digital que permet incrementar els ingressos de manera peculiar.

La iniciativa B100 d'Abanca inclou quatre productes. Un és el 'Pay to Save'. Funciona a través d'una targeta de dèbit i el 25% dels pagaments aniran destinats a la neteja del mar i a la cura mediambiental.

A l'aplicació, els clients tindran un comptador que reflectirà la quantitat de plàstic recollit amb cada compra realitzada amb la targeta. També podran comprovar el total acumulat de manera individual i el nombre de plàstics retirats per tots els titulars que estiguin donats d'alta a B100.

Així mateix, aquest nou model en línia incorpora el compte corrent habitual per al dia a dia, i el 'Compte Save'. Aquest és un altre dels productes destinats a l'estalvi que té una remuneració del 2,70% TAE, amb un import màxim de 50.000 euros.

Tot i això, la principal novetat digital d'Abanca és el 'Compte Health', a B100. La remuneració pels diners dipositats en aquest compte és del 3,4% TAE. L'entitat financera, a més, ofereix una sèrie d'ajuts per a l'estalvi en cas de complir uns objectius de salut, sigui caminant o corrent.

Com es poden guanyar diners caminant amb B100 d'Abanca?

B100 demana una sèrie de requisits i uns reptes de mobilitat per accedir a aquests incentius. En fer 6.000 passos, automàticament es transferiran 4 euros diaris des del compte principal al 'Compte Health'.

Si es fan 15.000 passos, es passaran 15 euros, i en complir 20.000 passos, la transferència serà de 30 euros. La quantitat màxima de diners que pot acumular el compte és d'11.000 euros.

És a dir, el banc com a tal no et paga per cada pas fet, però com més camins més diners traspassaràs al teu compte Health, que té un 3,4% de rendibilitat. Això vol dir que com més caminis, més interessos podràs generar, en augmentar el teu saldo. És a dir, sí que t'acaba pagant per caminar o córrer.

El director executiu de B100 a Abanca, Jorge Mahía, ha defensat aquesta estratègia. Ha assegurat que cap banc al món "ha lligat fins ara l´estalvi amb la salut, per contribuir a millorar el benestar de la gent, amb uns beneficis tan clars".