Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una imatge de fons de l'Agència Tributària i una altra d'una noia que celebra amb un ordinador i una altra imatge de diversos bitllets d'euro

La manera de saber si Hisenda et tornarà diners a la declaració de la Renda

Hi ha un truc per poder descobrir ara mateix si la teva declaració de la Renda de 2023 et surt a tornar o altrament hauràs de pagar més diners

Arriba, ja és aquí. Com si fos "el afilador" que recorria els carrers de pobles i barris cada cert temps, la declaració de la Renda torna a les nostres vides.

A partir del tres d'abril tocarà posar-nos al dia amb l'impost sobre la renda de les persones físiques i moltes persones es pregunten si els tocarà pagar o tornar. La majoria de la gent creu que fins aquell dia no sabran quina és la seva Renda anual i es mantenen en espera de l'esborrany.

Això no és totalment cert, ja que hi ha la manera de saber ja com serà la nostra declaració de la Renda. D'aquesta manera podríem conèixer ara mateix si ens trauran diners, o rebrem algun ingrés que potser no esperàvem.

Us pregunteu com? Doncs amb una eina de la mateixa Agència Tributària. És Hisenda qui posa a la nostra disposició la manera de saber ara mateix com quedarà el nostre partit amb l'administració per l'IRPF.

És, a més, fàcil, només cal entrar a Renda Web Open, un simulador de l'Agència Tributària. A la web, que porta per nom Gestions IRPF, hem de cercar la pestanya "Simulador, Cartera de Valors i altres Serveis". Si es fixen, es troba a la dreta de les pantalles i porta per nom "Renda Web Open Simulador".

Un cop cliqueu a l'enllaç, heu de posar les dades que us demanen: des dels personals fins als familiars. Si segueixes amb el procés, podràs conèixer el resultat de la declaració i saber ara mateix si et tocarà gratar-te la butxaca o serà Hisenda qui et retorni diners.

Una dona és atesa a l'oficina d'Hisenda, i al cercle, un calendari
Pots saber ja d'aquesta manera com queda la teva Renda de 2023 | Europa Press, Getty Images

Com utilitzar el simulador Renda Web Open

Si estàs disposat a emplenar aquest simulador perquè no et vols esperar al mes d'abril, t'explicarem tot el que has de saber. Si guardes la teva declaració del 2022, la pots carregar i ja tindràs les dades. En cas contrari, has de començar de zero.

Just després podràs triar entre diversos idiomes oficials a Espanya, així com les dades personals que ja t'hem explicat abans. Et demanarà, concretament, dades personals del declarant, del cònjuge, de fills menors de 18 anys, de fills entre 18 i 24 anys no sota pàtria potestat, de fills amb discapacitat de 25 anys o més, i d'ascendents de 65 anys o més.

El pas següent implica accedir al resum de declaracions, inicialment buit. L'usuari ha de fer clic a cada xifra blava juntament amb els conceptes de la declaració.

Simultàniament, podeu cercar camps per nombre o concepte utilitzant el cercador. Quan totes les dades necessàries han estat ingressades, tornaràs a una pàgina on ja tindràs la teva renda simulada.

Tingues en compte que és un simulador, només serveix per saber com serà la teva declaració de la Renda. Igualment, a partir del 3 d'abril us tocarà fer-la per validar-la. Això sí, aquest truc que avui t'hem mostrat, és útil, a més si vols pots descarregar el resultat en PDF i fins i tot guardar-lo en format SES per usar-lo l'any vinent.