Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gonzalo Bernardos parlant mirant a la càmera

Esclaten contra Gonzalo Bernardos per unes polèmiques paraules: 'És un insult'

L'economista va donar la seva opinió sobre la situació del sector de l'hostaleria i va rebre una resposta contundent

L'hostaleria és un dels sectors més mal pagats a Espanya. Els treballadors dediquen una llarga quantitat d'hores a la feina, però la remuneració que reben a canvi de la prestació dels seus serveis és una de les pitjors del país. Segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) de l'any 2021, aquest col·lectiu va obtenir el salari anual més baix (14.632,81 euros).

Aquesta situació ha derivat en el descens de la demanda al lloc de cambrer i, per tant, en la manca de personal de molts locals. El debat sobre les condicions laborals de l'hostaleria es va traslladar al programa LaSexta Xplica , i va provocar una petita picabaralla entre dos col·laboradors.

L'economista Gonzalo Bernardos va exposar el punt de vista sobre l'hostaleria i va demanar una millora dels salaris i els horaris dels treballadors. Això a més d'exigir que cal pagar les hores extres corresponents.

Alhora, ha afirmat que li agradaria que "en totes les feines, la gent pogués gaudir tant com en bars o restaurants, perquè quan veus els teus clients feliços, indiscutiblement és una satisfacció personal".

Antonio Maestre respon a Gonzalo Bernardos: "És un insult a la intel·ligència"

No obstant això, Gonzalo Bernardos va parlar sobre la pressió dels empleats de l'hostaleria. Ha afirmat que ell també sent aquesta pressió i que "això no només els passa amb els cambrers, passa a tothom".

La resposta va provocar la rèplica d'un altre tertulià, el periodista Antonio Maestre. Aquest va dir: "Tenim una feina força còmoda" i no va dubtar a preguntar-li en nombroses ocasions, mentre Bernardos prosseguia en la seva intervenció, si en aquell moment se sentia aclaparat. "El cuiner si ho està, tu ho estàs? Jo no estic aclaparat", va repetir.

Gonzalo Bernardos va explicar que una part del seu treball és escriure amb data de caducitat, i va dir que "no és que estigui aclaparat, és que estic molt aclaparat quan escric". Maestre va respondre amb ironia. "Vaja, quina pena".

"A vegades per escriure i donar-ho el dia que m'han indicat, m'aixeco a les 4 del matí", va dir Bernardos. "Quin drama, problemes del primer món", va contestar Maestre.

Després de la resposta, el periodista va assenyalar que treballa el mateix. Ha afirmat que és "un insult a la intel·ligència dir que la teva feina i la meva és igual que la d'aquest cuiner". Això referint a un empleat del sector de l'hostaleria present al plató del programa.