Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'una zona de l'Aeroport Barcelona-El Prat Josep Tarradellas amb una altra imatge d'un avió al cel i una emoticona d'una medalla amb el número 1

Un aeroport català, escollit com el millor de tot Europa

El Consell Internacional d'Aeroports (ACI) ha decidit premiar una coneguda infraestructura per la qualitat dels seus serveis, dins de la categoria de més de 40 milions de passatgers

Els aeroports generen situacions de tota mena. Són espais que allotgen una enorme quantitat de persones al dia i que provoquen emocions i comportaments diferents.

El vol es pot endarrerir i les hores d'espera es tornen interminables. També hi ha ocasions on la qualitat dels serveis i de les infraestructures és lluny de ser innovadora, i la comoditat acaba brillant per la seva absència.

Tot i això, hi ha altres aeroports amb una alta gamma de prestacions i que compten amb grans instal·lacions. El Consell Internacional d'Aeroports (ACI) s'encarrega de valorar-los i té un programa que en mesura la qualitat.

Aquest organisme ha decidit premiar recentment l'aeroport Josep Tarradelles Barcelona-El Prat com el millor de tot Europa. Això sí, dins de la categoria de més de 40 milions de passatgers.

El més agradable d'Europa: l'aeroport del Prat

A més, l'Aeroport Josep Tarradelles Barcelona-El Prat, més conegut com a Aeroport del Prat, també ha rebut el guardó de 'Most enjoyable Airport in Europe' (aeroport més agradable d'Europa). Ha estat per la seva àmplia oferta de serveis –oci, botigues i restaurants–. També pels esforços per fer que el temps despera dels passatgers sigui el més còmode i agradable possible.

El Consell Internacional d'Aeroports lliura aquests premis dins del programa de Qualitat del Servei Aeroportuari (ASQ), i compara els serveis oferts dels aeroports que tinguin una mida similar. Per això, l'organització vol premiar l'esforç de l'aeroport del Prat pel compromís d'aconseguir una experiència satisfactòria per als passatgers.

Imatge de l'aeroport de Barcelona El Prat a la zona de facturació amb diverses persones assegudes a seients i fent cua
Ho han valorat molt bé en el programa de Qualitat del Servei Aeroportuari | Europa Press

Els guardons es lliuraran a la reunió anual de l'ACI World Customer Experience Summit and Exhibition, que se celebrarà a Atalanta (Estats Units) entre el 23 i el 26 de desembre del 2024.

El Consell Internacional d'Aeroports es va fundar el 1991 i compta amb 712 membres, que operen uns 2.000 aeroports de 171 països.

Un altre aeroport d'Espanya, dels millors d'Europa

Això sí, no és l'únic reconeixement que ha rebut recentment un aeroport espanyol. I és que si ens fixem en altres premis concedits no fa gaire, hi ha un altre aeroport espanyol que ha estat valorat com el millor d'Europa.

És així, es tracta de l'Aeroport de Bilbao. Es pot deduir del rànquing d'aeroports que l'organització ha elaborat en defensa dels drets dels passatgers, Airhelp. Aquesta ha posicionat el de Bilbao el número 21 de la llista, sent el de més alta puntuació de tot Espanya i Europa, amb un 8,04.