Xavi Hernández amb els jugadors muntatge

El futbolista del Barça que se sent enganyat per Xavi Hernández

Si el futbolista ho hagués sabut, s'hauria anat de l'equip

Hores baixes a Can Barça. Amb la caixa sota mínims, a les oficines d'Aristides Mallol han de fer autèntics malabarismes per mirar de configurar un equip competitiu per a Xavi Hernandez. I ja no per a aquest any, si no per a la temporada vinent. 

La directiva també va en aquesta línia. Treballen per aconseguir patrocinis i fonts d'ingressos. Necessiten que el Barça sigui el producte atractiu que ha estat els últims temps.

Laporta no va aconseguir el seu objectiu

Aquest pot ser el gran motiu pel qual es va rebutjar l'oferta que va rebre Laporta. Al mercat d'hivern, el Barça va rebre dues ofertes. 

La primera és coneguda per tothom. El president mateix la va confirmar. El Barça va rebre una oferta d'un club de la Premier League per Ousmane Dembélé.

L'oferta per Ousmane no va ser rebutjada. De fet, des de la directiva, volien que tirés endavant a qualsevol preu. El francès no va voler sortir del club i per això es va frustrar l'operació.

Segons Laporta, era una oferta boníssima per al jugador. Hagués continuat la seva carrera a un lloc nou amb noves aspiracions. Tot apunta que Dembélé té tancat un tracte amb el PSG i per això no va voler agafar l'opció anglesa.

Abde i els 15 'quilos'

La segona oferta va ser sorprenent alhora que afalagadora. Un equip situat entre els 6 primers de la Bundesliga va fer una proposta per incorporar a Ez Abde.

El Barça va rebre una oferta des d'Alemanya per l'extrem marroquí valorada en 15 milions d'euros. Una oferta deguda a l'explosió del jove de 20 anys al primer equip culer.

Abde entrenant amb el Barça
Abde entrenant amb el seu company de posició Ousmane Dembélé | FC Barcelona

Hi ha molts motius per declinar els 15 milions d'euros. Abde va arribar a Can Barça el passat estiu per al Barça B. El club va abonar a l'Hercules la clàusula de 2 milions d'euros.

Ha estat un dels jugadors escollits per Xavi per suplir les baixes a l'ofensiva. El context era perfecte per al debut d'Abde al primer equip. L'alegria va ser quan Abde va jugar millor del que s'esperava amb el primer equip.

En cap moment ha demostrat nervis. Les seves equivocacions com a futbolista són causades per la inexperiència i no per jugar nerviós.

El bon nivell mostrat per Abde i el poc temps que porta a l'entitat van fer a Laporta rebutjar l'oferta. El compromís d'Abde de no anar-se'n a la Copa Àfrica i quedar-se ajudant a l'equip també ha sigut molt bé considerat.

El cas Bojan Krkic?

També havia motius per acceptar l'oferta de l'equip alemany. 15 milions d'euros és una oferta molt seriosa per a un jugador que no té gairebé experiència a l'elit.

Abde és una de les sorpreses del Barça, d'això no hi ha cap dubte. El problema que té és que és molt jove. En qualsevol moment, la seva carrera es pot truncar.

No és un extrem de l'estil de Xavi. A més a més, donava les mateixes prestacions que Adama Traoré. Juguen a la mateixa posició i aporten coses similars, però Adama és molt superior, com és lògic per edat i experiència.

Si Adama Traoré acaba quedant-se al Barça, Laporta pot ser que torni a reanimar l'oferta per Abde. Xavi no es pot permetre tindre dos extrems que donin les mateixes condicions. Si el joc d'Adama i Abde fos més similar al de Ferran Torres, Xavi sí que els voldria.

Futur més que prometedor

Aquesta oferta significa més que només una proposta. Significa que els jugadors del Barça tenen mercat a les millors lligues d'Europa. El mal moment esportiu no ha afectat en res en el preu dels futbolistes.

Això és molt positiu de cara a l'estiu. Laporta ha de donar sortida a alguns jugadors i vol obtenir beneficis. No vol que passi com al cas Dembélé, un futbolista amb un valor de mercat altíssim que marxa lliure.

El Barça necessita vendes com hagués pogut ser la d'Abde. L'estiu té un millor color del qual semblava fa uns mesos.