Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla del ministre de Sanitat, Salvador Illa, al Consell Nacional del PSC del 30 de desembre de 2020

El conegut actor català que ha donat suport al PSC i a Salvador Illa

No és la primera vegada que l'actor dona suport a les candidatures socialistes
Primer pla del ministre de Sanitat, Salvador Illa, al Consell Nacional del PSC del 30 de desembre de 2020
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha rebut el suport de l'actor Abel Folk. | ACN

La candidatura del PSC, encapçalada per Salvador Illa, és una de les que està rebent més atenció mediàtica en aquesta campanya electoral. Certament, el relleu d'Illa a Miquel Iceta ha suposat un revulsiu important per a una candidatura socialista que ha passat d'un cert estancament en la tercera plaça, a l'entorn dels 25 diputats; a batallar per la victòria electoral contra JxCat i ERC.

L'actor Abel Folk dona suport al PSC

En els darrers dies, Salvador Illa ha obtingut un nou suport destacat procedent del món civil i, en concret, de l'àmbit de les arts escèniques. Es tracta de l'actor i doblador osonenc Abel Folk, que ha mantingut una diàleg amb Salvador Illa en què els socialistes han tingut ocasió d'exposar les seves propostes en l'àmbit de la cultura. Un suport, doncs, molt rellavant socialment per a Illa.

Es dona la circumstància anecdòtica que Abel Folk interpreta el paper de Luis Covarrubias, un fictici ministre de Sanitat del govern espanyol en la seva darrera pel·lícula, 'La valla', estrenada la tardor passada a 'Antena 3'. En l'inici de la conversa, Folk i Illa bromegen sobre el seu diàleg «entre exministres».

No és la primera vegada que Abel Folk dona suport al PSC: l'actor havia pres part en etapes anteriors de mítings dels socialistes catalans, com quan el 2015 va donar suport a Jaume Collboni a les eleccions municipals a Barcelona. Anys abans, el 2013, a l'inici del procés, Folk va donar suport, juntament amb el seu company de professió Ramon Madaula, a un manifest de suport als socialistes i, de fet, el novembre de 2019 van signar un manifest de suport al llavors president del Senat, Manuel Cruz, perquè impulsés des de la Cambra Alta un espai de diàleg i construir «una Espanya plural i diversa».

Veto del PP a Salvador Illa

En un altre ordre de coses, el candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Alejandro Fernández, avisa que en cas que els partits constitucionalistes obtinguin la majoria parlamentària després del 14-F, els populars «no s'empassaran el pitjor ministre de Sanitat d'Europa», en al·lusió al candidat socialista, Salvador Illa.

Fernández diu que en funció de l'aritmètica dels partits s'haurà de buscar un candidat constitucionalista «de consens» i recorda que «no sempre acaba sent president el candidat número u d'una candidatura en concret». Pel que fa a la política de pactes, Fernández renega dels «cordons sanitaris» i assegura que, com a Andalusia, el PPC acceptaria un acord d'investidura amb Vox.