El líder de Podem, Pablo Iglesias, a la presentació del programa electoral de la seva formació  (8/4/2019)

No donen crèdit: l'última aparició de Pablo Iglesias deixa atònit tot Espanya

El líder d'Unides Podemos ha respost a les crítiques amb sentit de l'humor

El 'look'de Pablo Iglesias sempre ha estat objecte de crítiques i especulacions. Al líder d'Unides Podem li han caigut molts pals per la seva ja icònica 'coleta', un pentinat que fins i tot li ha proporcionat als seus detractors una espècie de malnom pejoratiu per a dirigir-se cap a ell.

Però més enllà dels pentinats de Pablo Iglesias- cal recordar que l'actual monyo que llueix també ha estat objecte de comentaris despectius-, la vestimenta del vicepresident del govern ha estat especialment en el focus de la crítica.

El 'look' de Pablo Iglesias sempre ha estat objecte de debat

Des dels seus inicis en la política, Pablo Iglesias ha apostat per presentar-se amb un 'look' despreocupat i informal que no estem acostumats a veure entre els polítics: barba, pendents, monyo... El líder d'Unides Podemos es va mantenir fidel al seu estil i no va voler sucumbir als vestits sobris i les corbates discretes que solen lluir els càrrecs polítics de la seva talla.

No obstant això, aquest particular estil de vestir li ha comportat moltes crítiques de persones anònimes i reconegudes que fins i tot l'han arribat a titllar de «perroflauta» per no complir amb aquest perfil de polític impecable que llueix roba formal i elegant.

El vestuari de Pablo Iglesias ha estat utilitzat en contra seva, ja que s'ha vinculat la seva professionalitat i les seves capacitats polítiques a la seva aparença física. Alguna cosa que, no obstant això, mai li ha importat al líder del partit morat, que vesteix com vol sense atendre els comentaris de les persones que intenten atacar-ho per la seva vestimenta.

Una mostra d'això és l'últim 'look' que ha lluït el vicepresident del govern en el seu últim acte públic, un abillament que a més ha estat durament criticat en xarxes socials i en els mitjans de comunicació.

L'últim 'look' de Pablo Iglesias: gavardina i armilla?

Aquest passat dimarts es va celebrar el Consell de Ministres, un acte en el qual els membres del govern han posat de nou en les escales de Moncloa després de la incorporació de Miquel Iceta com a ministre de Política Territorial i Funció Pública d'Espanya i la substitució de Carolina Darias en la cartera de Sanitat després de la marxa de Salvador Illa.

Encara que els protagonistes de la fotografia eren altres ministres, Pablo Iglesias va acabar acaparant totes les mirades pel seu sorprenent 'look'.

El també ministre de Drets Socials i Agenda 2030 ha sorprès, una vegada més, per la seva indumentària, encara que en aquesta ocasió no ha estat per lluir un abillament 'rebel' o informal, sinó per portar una peça molt relacionada en xarxes socials amb els simpatitzants de la dreta i la ultradreta: el conegut 'fachaleco'. Aquesta denominació s'ha encunyat en xarxes socials per a referir-se al vestuari habitual que llueixen els simpatitzants i els propis dirigents polítics de partits com el PP i Vox.

Precisament, per aquesta raó, ha sorprès l'abillament de Pablo Iglesias, que ha posat amb pantalons, americana i el que sembla ser una armilla de color blau per sota.

Pablo Iglesias contesta a les crítiques per lluir un 'fachaleco' en el seu últim posat

El 'look' ha generat nombroses reaccions en xarxes socials, on els usuaris han compartit nombrosos memes i burles, però també missatges molt durs cap a Pablo Iglesias.

«Iglesias ja és un ‘pijo’. Posa amb ‘fachaleco’ en el nou Consell de Ministres. Ni té planta, ni classe, ni estil, ni té res... Ja pot portar un #Dior que continuarà sent un #carrincló sense classe. Es neix amb classe, ni es fa ni es compra», assenyalava una usuària en xarxes socials.

«Iglesias va aparèixer avui amb 'fachaleco', aquesta indumentària que tant ha criticat a multitud d'espanyols i rivals polítics per a identificar-los com a feixistes», afegia un altre usuari.

Alguns mitjans de comunicació també han aprofitat l'ocasió per a carregar contra el vicepresident del govern, que no ha dubtat a contestar a les crítiques amb sentit de l'humor. «Hem començat per nacionalitzar el ‘fachaleco’, però els expropiarem tota la resta», escrivia Pablo Iglesias en el seu compte oficial de Twitter.