Imatge de dues persones caminant pel carrer.

Els meteoròlegs avisen d'un nou canvi de temps després del temporal d'aquests dies

Setmana de temperatures fins i tot per sobre del que és habitual en aquesta època de l'any

Arriba, per fi, la calma. S'acosten dies de canvi després de l'incessant temporal d'aquests dies. Diem adeu a la pluja, el vent i les nevades d'aquests dies i obrim la porta a un canvi de temps marcat per l'estabilitat de les temperatures. Les nits d'aquesta setmana continuaran sent gèlides, sí; però durant les hores centrals del dia —sobretot de cara al dimarts, 14 de febrer— gaudirem de màximes que rondaran o fins i tot superaran els 16 o 17 graus en diferents punts de la geografia catalana. 

El canvi serà radical, i és que si aquests dies hem conviscut amb temperatures gèlides, ara a partir de dilluns les temperatures es mantindran uns tres o quatre graus per sobre del que tocaria en aquesta època de l'any. 

Dilluns i dimarts tindrem temperatures extraordinàries per a l'època, però a partir de dimecres el temps s'estabilitzarà fins divendres vinent. La de cara a la setmana vinent, la del 20 al 26 de febrer, podria afectar-nos una nova invasió d'aire fred. 

Però, de moment, aquesta setmana una única tònica: estabilitat de les temperatures i cessament de les pluges i les ventades. 

Dilluns i dimarts de 'contrastos'

De contrastos, sobretot, pel que fa a la temperatura nocturna. A la nit les temperatures continuaran sent gèlides, però durant el dia tindrem màximes de fins a 15 ºC al litoral i prelitoral. Gran part de Catalunya, això sí, es mantindrà entre els 10 i 13 graus. 

Dimarts s'espera una temperatura semblant, tot i que sí que és cert que en alguns punts del litoral i el prelitoral la temperatura podria situar-se per sobre d'aquests 15 ºC i arribar als 17ºC. 

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al teu WhatsApp!

Adeu a les pluges

La pluja ha estat un miratge, malauradament. Arriba novament una setmana molt monòtona pel que fa a la temperatura, però també seca. No s'esperen ruixats més enllà d'algunes pluges aïllades al Pirineu en la que serà, novament, una altra setmana sense pluges arreu de Catalunya.