Els accidents es reduiran a la meitat amb els nous detectors d'alcohol als cotxes

La meitat de morts a les carreteres l’últim any donaven positiu per alcohol

A partir del 2022, els accidents de trànsit es reduiran a la meitat.  Això és el que preveu Trànsit amb la implementació de detectors als cotxes, un sistema que esdevindrà obligatori a Europa d'aquí a tres anys. A més, també es preveu afegir un assistent de velocitat intel·ligent.

A partir de 2022, un conductor borratxo «no es morirà»

Des de la data estipulada, tots els vehicles que es venguin portaran implementats detectors d'alcohol, caixa negra i advertència de distraccions. Segons informa Trànsit, la meitat de morts a les carreteres l'any 2018 donaven positiu per alcohol. Òscar Llatge, coordinador de seguretat viària del Servei Català de Trànsit, assegura que «un conductor que vagi amb quantitats il·legals d’alcohol en sang no es morirà per aquest fet a partir de 2022, ja que el vehicle no funcionarà i no podrà conduir».

Una altra mesura que es vol implementar són els limitadors de velocitat. Això podria fer que encara baixés més la xifra. D'aquí a tres anys, els assistents de velocitat intel·ligent també seran obligatoris. Es tracta d'una mena de 'radar' dins del vehicle que alerta el conductor en cas de superar els límits de velocitat.

També et pot interessar...