Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els treballadors d'Acciona han manifestat en contra de l'ERO

Acciona es prepara per acomiadar gairebé 600 treballadors a Barcelona

Es tracta de la plantilla que s'encarregava de la neteja a les instal·lacions de Nissan

Els treballadors d'Acciona han manifestat en contra de l'ERO
Uns 580 treballadors d'Acciona a Barcelona podrien quedar-se sense feina | cedida

La direcció d'Acciona ha comunicat al comitè d'empresa de la Zona Franca la seva intenció d'iniciar un Expedient de Regulació d'Ocupació durant els pròxims dies sobre la plantilla subcontractada per Nissan a Barcelona i Sant Andreu de la Barca. Fonts sindicats apunten que l'ERO afectaria a tota la plantilla, que seria d'uns 580 treballadors.

En un comunicat, Comissions Obreres ha exigit la retirada de l'expedient i ha reclamat de manera «urgent» a les administracions que es garanteixi l'ocupació de les empreses proveïdores i subcontractades de l'automobilística. Davant aquesta situació, els sindicats també han programat una reunió el pròxim dilluns per preparar un calendari de mobilitzacions.

L'empresa Montajes Rus rebaixa el nombre d'acomiadats a 166

La direcció de Montajes Rus va proposar al comitè d'empresa rebaixar el nombre d'acomiadaments a 166, un 33% menys dels que va plantejar inicialment quan el passat 21 de juliol va anunciar que presentaria un ERO. Ho va fer després que ICL, empresa que els tenia com subcontractats a la mina de Vilafruns, anunciés el tancament de les instal·lacions. Cal recordar que el pròxim 23 d'agost finalitza el període de negociacions.

En una reunió celebrada dimecres entre comitè d'empresa i direcció, la cinquena, l'empresa va plantejar la rebaixa. Pel que fa a les indemnitzacions, va suggerir el pagament a 22 dies per any treballat –amb un topall de 12 mensualitats. També que les indemnitzacions superiors als 11.000 euros es pagaran en dos terminis: el 70% en el moment de l'acomiadament i el 30% restant en un termini de 60 dies.Fonts sindicals van explicar que s'oposaven a la darrera proposta i que mantenien la voluntat d'evitar el màxim d'acomiadaments. Cal recordar que el comitè va suggerir a Montajes Rus posposar l'ERO i aplicar un ERTO fins al setembre, quan es preveu que ICL presenti el seu pla de viabilitat, on s'espera que es contempli un quart torn i fins i tot un cinquè torn de treball. Els sindicats creuen que amb l'ampliació es podrien reabsorbir més llocs de treball de Montajes Rus.