Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d?un cartell d?una oficina d?ocupació del SEPE i una altra d?un noi sorprès amb un ordinador portàtil a les mans

Aclariment del SEPE a tots els que cobren una prestació o una ajuda per atur

L'organisme estatal recorda als beneficiaris que han de tenir totes les dades actualitzades per no tenir problemes en el rebut dels pagaments

La prestació per desocupació és una ajuda fonamental per a milions de persones. Quedar-se sense feina pot causar seriosos problemes a moltes llars per la pèrdua d'ingressos, i el poder adquisitiu de moltes famílies es veu greument minvat.

Tot i això, el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) té a disposició un conjunt d'ajudes per donar suport econòmic a molts ciutadans. Els potencials beneficiaris han de seguir una sèrie de condicions i complir uns requisits per garantir l'accés i rebre els diners.

Moltes persones tenen domiciliats els seus ingressos al banc corresponent, sigui la nòmina, la pensió o una prestació del SEPE. Tot i això, les entitats financeres ofereixen constants promocions per captar més clients, i és possible que una d'aquestes ofertes et sembli millor que l'actual i decideixis acceptar-la.

En cas de fer-ho i rebis ingressos del SEPE, és fonamental notificar els canvis i modificar les dades bancàries. A través d'un vídeo publicat a la seva pàgina web, l'organisme explica de manera detallada els passos que cal seguir.

Què cal fer per modificar el compte on tens domiciliat la teva prestació?

Per efectuar aquest canvi, és essencial que siguis el titular del nou compte bancari on vulguis rebre el pagament de la prestació per desocupació. Aquesta mesura garanteix la seguretat del procés.

Per accedir a aquest servei, cal que tingueu un mitjà d'autenticació. Es pot fer amb certificat digital, DNI electrònic o usuari i contrasenya obtingut del sistema Cl@ve o PIN al teu telèfon mòbil, que ha d'estar prèviament registrat al sistema. Si és així, només cal prémer a "modificar les dades", si no has d'acudir a l'apartat d'informació de la Seu Electrònica.

Un cop dins, cal completar les dades del compte bancari actual i del nou. Cal revisar que tot és correcte abans de prémer el botó de confirmar. Aleshores, es podrà realitzar la signatura electrònica i es podran descarregar els resguards o obtenir informació addicional.

En resum, modificar les dades del compte bancari és molt senzill. Si vols continuar percebent la prestació o el subsidi per desocupació, recorda fer aquest procés per evitar problemes.