Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'Agnès Marquès presentant el 'Planta Baixa'.

'Bomba' a TV3: 2 tècnics del 'Planta Baixa', castigats per una polèmica amb Puigdemont

Aparten dos tècnics de TV3 després d'una desafortunada coincidència al 'Planta baixa'

Dia de canvis sobtats a TV3. Després de conèixer l'acomiadament fulminant de l'humorista Manel Vidal, fins ara col·laborador del 'Zona Franca', ara també dues persones més sembla que han estat apartades de les seves funcions.

El passat dijous 12 de gener, el 'Planta baixa', presentat per Agnès Marquès, va donar pas a la publicitat amb unes imatges de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, de qui parlarien en tornar de la pausa, acompanyades d'una cançó força peculiar.

I és que es tractava de la mítica cançó de la cantant mexicana Paquita la del Barrio, 'Rata de dos patas', un tema que compta amb un missatge força contundent. Es tractaria d'una estranya coincidència que sembla que ara ja hauria fet rodar dos caps dins de la cadena pública.

Dos tècnics del 'Planta baixa', apartats

La direcció de TV3, conjuntament amb la productora del programa, La Manchester, han decidit apartar tant el realitzador com el tècnic de so implicats en l'incident relacionat amb Puigdemont de fa dues setmanes.

La cançó, que era una més de les de desamor que s'havien anat posant durant tot el programa en relació amb el nou tema de Shakira dedicat a Gerard Piqué, va coincidir desafortunadament amb unes imatges de l'expresident de la Generalitat.

«Lamentem l'error tècnic que ha provocat que sobre la imatge de la cançó hagi aparegut una cançó no relacionada amb el tema que es tractava al programa i en què apareixien uns qualificatius no apropiats», declaraven des de l'espai.

Les disculpes, que es van produir de forma immediata en directe i repetides a les xarxes, sembla que no han estat suficients i TV3, finalment, ha decidit apartar els dos tècnics.

Tanmateix, el director, Sigfrid Gras, en la seva compareixença a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, ha confirmat que els dos treballadors «han estat reajustats en els equips» i que «no han estat destituïts».

Sobre els fets, assegura que es va demanar un informe intern per la seva avaluació, que va concloure que l'error es va produir per una mala coordinació.

Per la qual cosa, i per millorar aquesta coordinació entre els equips de la televisió i la productora, s'ha pres la decisió de canviar la manera de llançar la música del programa.

Fins al moment, es feia des del mateix plató de televisió, però ara serà un treballador de TV3qui se'n farà càrrec des de la sala de control. «Serà més segur i més fàcil llançar les cançons des de la sala de regidoria», ha assegurat Sigfrid Gras.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp