Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb casa, claus, lupa i gràfica i home amb camisa blanca pensatiu

Aconsegueix la teva hipoteca sense aval i sense estalvis

Seguint una sèrie de claus és possible aconseguir una hipoteca sense tenir un aval o diners estalviats

Pels joves a Espanya, comprar un habitatge sembla una tasca impossible. Obtenir una hipoteca sense aval i sense estalvis és el desafiament de molts que, finalment, renuncien a la cerca. No obstant això, hi ha alternatives per aconseguir-ho.

En general, els bancs ofereixen fins a un 80% de finançament per comprar una casa. El comprador necessita tenir estalviat el 20% del valor de l'habitatge per a l'aportació inicial i un 10% addicional per cobrir les despeses de compravenda.

Això representa una gran suma de diners que molts no en tenen. Per això tenim aquestes maneres d'aconseguir una hipoteca sense avals i sense estalvis.

Hipoteques sense estalvis i sense aval

Les hipoteques que financen el 100% del valor de l'habitatge, conegudes com a "hipoteques 100". Aquestes suposen un gran risc per als bancs i, per tant, són difícils d'aconseguir. Tot i això, comptar amb l'ajuda d'un broker immobiliari pot facilitar la negociació amb les entitats financeres.

Segons Housfy, els bancs solen cedir davant de perfils que compleixin amb certs requisits:

- Ser funcionari.
- Ser jove amb projecció laboral.
- Estar interessat en pisos de bancs.
- Posseir doble garantia.

A més, hi ha una sèrie de consideracions importants per negociar amb el banc i obtenir una hipoteca al 100%:

1. Demostrar ingressos i estabilitat laboral: És crucial que el banc vegi que tens un ingrés estable i suficient per assumir el pagament de la hipoteca.

2. Presentar un aval hipotecari: Si bé la idea és evitar l'aval, comptar amb un pot enfortir la sol·licitud.

3. Optar per pisos de bancs: Els immobles propietat dels bancs sovint tenen condicions més favorables per als compradors.

Muntatge amb una casa en miniatura, una mà subjectant una clau i diversos bitllets de 100 euros al davant
Els bancs estan disposats a donar "hipoteques 100" a clients fiables | Superohmo, kstudio

Una altra opció per als que no tenen estalvis és recórrer a l'aval del Govern. Aquest programa avala aquest 20% que els bancs normalment no financen i cobreixen tant l'aportació inicial com els impostos.

El límit d'ingressos per rebre aquest ajut està fixat en 37.800 euros bruts anuals (4,5 vegades l'IPREM), duplicant-se si l'habitatge és adquirit per dues persones. A més a més, el valor del patrimoni no ha de superar els 100.000 euros.

Requisits i terminis

Per optar a aquests nous avals hipotecaris del 100%, cal complir certs requisits i terminis. Per exemple, a Madrid els avals s'atorguen per un màxim de 10 anys. Això independentment del període d'amortització de la hipoteca i de l'existència d'un temps de carència.

Els interessats tenen fins al 31 de desembre de 2025 per vincular la hipoteca a aquesta línia d'avals. A més, hi ha possibilitat de pròrroga de dos anys depenent de la demanda i les circumstàncies econòmiques.

Tot i que sembla complicat, és possible aconseguir una hipoteca sense aval i sense estalvis si es compleixen certes condicions i s'aprofiten les ajudes disponibles. Amb l'assessoria adequada i les opcions d'aval del Govern, els joves poden tenir una oportunitat real d'adquirir un habitatge en propietat.

Així que, si somies tenir la teva pròpia casa, investiga, planifica i explora totes les possibilitats que tens a la teva disposició.