Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Senyors grans amb unes retallades de senyors grans

L'esperança de vida mundial augmentarà el 2050, segons un estudi

Es preveu un augment en l'esperança de vida global per a homes i dones els trenta anys vinents

Segons les darreres investigacions de l'Estudi sobre la Càrrega Global de Malalties (GBD) 2021, es preveu un augment en l'esperança de vida global per a homes i dones. Aquest augment es produiria en els30 anys vinents. Els investigadors de l'Institut d'Avaluació i Mesura de la Salut (IHME) han estat els encarregats de l'estudi.

Són una organització independent de recerca de la Universitat de Washington als Estats Units i afirmen que s'espera un augment de 4,9 anys per als homes i de 4,2 anys per a les dones per a l'any 2050.

Aquest estudi suggereix que els augments seran més significatius a països on l'esperança de vida és actualment més baixa. Això contribuirà a una convergència en l'augment de l'esperança de vida a totes les regions del món.

Aquesta tendència és deguda en gran manera a les mesures de salut pública. Aquestes han previngut i millorat les taxes de supervivència de malalties cardiovasculars, Covid-19 i una varietat de malalties transmissibles, maternes, neonatals i nutricionals.

Viurem més Però a quin preu?

El canvi actual és que la proporció de persones que es posen malaltes en un lloc i temps determinat, estarà dominada per malalties no transmissibles (ENT). Aquestes són: malalties cardiovasculars, càncer, malaltia pulmonar obstructiva crònica i diabetis.

S'hi sumarien l'exposició a factors de risc associats com l'obesitat, la pressió arterial alta, una dieta poc saludable i el tabaquisme. Això és el que tindrà l'impacte més gran en la càrrega de mortalitat de la propera generació.

S'espera que més persones visquin més temps, però amb més anys de mala salut. Es projecta que l'esperança de vida mundial augmentarà de 73,6 anys el 2022 a 78,1 anys el 2050, cosa que representa un augment de 4,5 anys. S'estima que l'Esperança de Vida Saludable (HALE), és a dir, la mitjana d'anys que una persona pot esperar viure amb bona salut, augmentarà de 64,8 anys a 67,4 anys.

Un equip de metges realitzant una intervenció quirúrgica a un hospital
Els grans avenços mèdics faran que allarguem la nostra esperança de vida | Pexels

Aquestes troballes assenyalen la importància de continuar invertint en polítiques de salut pública. Tant per evitar les malalties no transmissibles com els factors de risc associats. Tot i l'augment en l'esperança de vida, és crucial garantir que aquests anys addicionals es passin en bona salut.

La promoció d'estils de vida saludables i la prevenció de malalties continuen sent fonamentals per millorar la qualitat de vida de les persones a tot el món.

L'estudi també destaca la necessitat d'adaptar els sistemes d'atenció mèdica per fer front a l'augment de la població gran i la càrrega creixent de malalties cròniques. La inversió en investigació i desenvolupament de tractaments serà essencial per abordar els desafiaments de salut del futur.