Acord PSC i Ciutadans per aprovar els pressupostos municipals de Tarragona

El suport de Ciutadans als números de Ballesteros arribarà en forma d'abstenció | L'oposició assegura que «no coneixem encara el projecte de pressupostos»

Quan encara falten dies pel plenari municipal en el qual es votarà el projecte de pressupostos municipals de l'Ajuntament de Tarragona per l'any vinent, els socialistes de Tarragona, amb l'alcalde Ballesteros al capdavant, ha fet públic un acord amb Ciutadans que possibilitarà l'aprovació dels darrers comptes municipals d'aquest mandat. El suport, segons informen des de Ciutadans, arribarà en forma «d'abstenció».

Des del gabinet de premsa del consistori s'ha comunicat el següent: «Els comptes municipals inclouen, entre d’altres, una inversió de 8 milions d’euros en 4 anys per un Pla de Via Pública que es destinarà a millores als barris i al centre de la ciutat. Una inversió que ja va anunciar Ballesteros durant la conferència celebrada el passat 22 de novembre».  Josep Fèlix Ballesteros ha convidat a la resta de grups municipals «a donar suport a aquests pressupostos, ja que aquesta inversió també ha estat reiteradament demanada per tots».

El PP «es felicita per que Ciutadans reconegui la seva feina»

El soci dels socialistes al govern municipal, el Partit Popular, ha explicat a aquest mitjà, mitjançant el seu portaveu, el també primer tinent d'alcalde José Luís Martín, que «ens felicitem que Ciutadans reconegui la nostra feina. Els dos milions d'euros que reclamen com a pla de xoc als barris són els dos milions que ja estaven presents als pressupostos d'enguany i que anem aplicant des de la regidoria d'Espais Públics». «Per molt que alguns es pengin medalles ara, la meva regidoria fa anys que treballa en la millora de la ciutat», ha recalcat Martín. 

«L'acord va amb la línia de la dretització de Ballesteros»

Les reaccions de la resta de grups municipals presents al saló de plens tarragoní no s'han fet esperar. Pau Ricomà, portaveu d'Esquerra Republicana a Tarragona, ha manifestat el següent:  «Es tracta d'un acord cantat que va en la línia de la dretització constant de Ballesteros. PP, ara Ciutadans, qui seran els pròxims: Vox?  Que després no s'estranyi del revés electoral. Els socialistes de convicció s'han quedat orfes».

Pel que fa al PDeCAT, el seu cap de files, Didac Nadal, ha declarat que «ens sorprèn que ara pugui sorprendre aquest acord entre Ciutadans i el PSC. Ja vam veure amb els plenaris monogràfics d'Inipro i Jocs Mediterranis que sempre que es necessitin, es donaran suport els uns als altres».

La CUP i ICV demanen que «s'escolti més els tarragonins»

Des de les files de la CUP, la seva portaveu  Laia Estrada ha assegurat a TarragonaDigital que «no és la primera vegada que el PSC compta amb el suport de Ciutadans per aprovar els comptes,. Els pressupostos d'enguany tenen la importància de comptar amb una partida gran per a inversions i totes les forces polítiques hem de vetllar perquè aquests diners donin resposta a necessitats prioritàries a la ciutat, a diferència del que hem vist fins ara.  L'única garantia que això sigui així és escoltant directament la ciutadania i això no s'està fent».

Estrada també ha traslladat la seva sorpresa pel fet que «nosaltres no hem pogut veure el detall dels pressupostos. Com pot ser que Ciutadans avali uns comptes sense haver-los vist i si els ha vist, comés que ells els han vist i nosaltres no?».

En aquest punt, el desconeixement del projecte de pressupostos, la CUP ha coincidit amb ICV. Arga Sentís, la portaveu dels ecosocialistes, ha explicat a aquest mitjà que «és com a mínim xocant que sense esborrany de pressupostos ja hi hagi una majoria per aprovar-los.  El primer interessat en tenir uns pressupostos amb partida pressupostària per inversions en any electoral és l'Alcalde i qui pot pactar amb l'Alcalde després de les eleccions».

Prats: «Aquest acord és un dibuix del futur govern de Tarragona»

I Josep Maria Prats, portaveu d'Units per Avançar, qui va ser el conseller amb qui van poder sumar majoria absoluta socialistes i populars, ha dit que «desconec els pressupostos. Entenc que si no m'han preguntat és que el meu vot no era necessari per a l'aprovació i  m'imagino que aquest acord és una mica un dibuix d'un futur govern municipal».