Imatge de l'actuació de la policia local de Caldes i SEM per salvar l'home amb l'infart

Acte d'heroïcitat: Dos policies locals de Caldes salven la vida d'un home amb un infart

Els fets van tenir lloc dissabte 30 de maig

Aquest dissabte 30 de maig es va produir tot un acte d’heroïcitat a Caldes de Malavella,  a la comarca de la Selva. Segons Diari de Girona, dos policials locals van salvar la vida a un home  de 55 anys que va patir una aturada cardíaca. Els agents el van poder recuperar amb les maniobres de reanimació  i l’ús del desfibril·lador  fins a l’arribada del Sistema d’Emergències Mèdiques.

Concretament, els fets van tenir lloc a les 10.15 hores del matí en un domicili del carrer Ripollès. Tal com explica la dona de l’home, l’individu es va començar a trobar malament, va sortir a la terrassa, va caure i va perdre el coneixement.

Els agents van arribar i el van poder reanimar

Davant d’aquesta situació, els veïns van trucar al 112 i a la Policia Local mentre que alguns intentaven reanimar a l’home sense èxit. Quan va arribar el cos municipal de seguretat, l’individu estava inconscient  i no respirava. Va ser en aquest precís moment quan els agents van practicar la maniobra de reanimació  respiratòria i van aplicar el desfibril·lador mòbil que hi ha a la patrulla.

Finalment, els policies van aconseguir reanimar a l’home, que uns minuts després va ser atès pel Sistema d’Emergències Mèdiques, que el va poder estabilitzar. Posteriorment, l’individu va ser traslladat a l’hospital Josep Trueta de Girona.