Acte vandàlic en un cementiri militar de Barcelona

Acte vandàlic en un cementiri militar de Barcelona

Les xarxes promilitars carreguen contra l'independentisme perquè l'atac es va produir el dia de la sentència del procés

Diversos usuaris de les xarxes socials pròxims a l'exèrcit espanyol han denunciat el que consideren  una «profanació» de fins a vuit làpides d'un cementiri militar de Barcelona, l'únic d'aquesta tipologia a la ciutat; construït en ple franquisme  per enterrar soldats sense recursos.

Segons ha informat 'Metropopli Abierta', fonts del govern municipal de la ciutat han confirmat que l'acció es va dur a terme per una o més persones sense identificar el passat 14 d'octubre, el mateix dia que es va fer pública la sentència del procés. Per aquest motiu, se sospita que els responsables són afins al moviment independentista.

L'Ajuntament ho considera un fet «aïllat i sense desperfectes»

Tot i els fets i la indignació de diversos usuaris a través de les xarxes socials, l'Ajuntament va afirmar que es tractava d'un fet aïllat i sense desperfectes, motiu pel qual no tenia intenció de presentar cap mena de denúncia formal; mentre que Cementiris de Barcelona es va coordinar ràpidament amb el Ministeri de Defensa per netejar la pintura de les làpides.

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra si que van rebre una denúncia dels fets per part de la Inspecció General de l'Exèrcit, que a hores d'ara s'encarreguen de la investigació per localitzar els responsables de l'acció.

També et pot interessar...