Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'un paraigües.

Activen noves alertes per ruixats intensos a Catalunya: quan i on plourà

Es preveuen nous episodis de fortes pluges a partir de dimecres a la tarda

Més pluja. Aquest començament de setmana ha estat marcat pels ruixats, i sembla que, segons indiquen els mapes, continuarà així, almenys durant uns dies més.

Es preveuen per avui dimarts precipitacions en alguns punts de Catalunya, on ja ha estat plovent puntualment durant el matí. Tot i que aquesta tarda s'estendran i, fins i tot, podríem veure alguna tempesta, sobretot en zones més centrals del país.

Aquesta tarda s'esperen ruixats a les comarques del Ripollès, el Gironès, Osona, el Moianès, l'Anoia, el Solsonès, l'Alt Urgell, la Vall d'Aran, el Pallars Jussà, la Noguera, la Segarra, el Segrià i el Baix Camp.

Foto del mapa per aquest dimecres, 24 de maig, a la tarda.
El Meteocat alerta de pluges d'intensitat moderada aquest dimecres a la tarda en 5 comarques. | Meteocat

Pel que fa a dimecres, 24 de maig, fins a 5 comarques es troben en alerta per intensitat de pluja. És el cas del Bages, el Moianès, Osona, el Solsonès i el Berguedà.

No obstant això, es preveuen també precipitacions en altres puntes del país, com a les comarques de la Garrotxa, el Ripollès, el Vallès Oriental, l'Anoia, les Garrigues, l'Urgell, el Segrià, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i a la Vall d'Aran. En algunes zones, podrien anar acompanyades de tempesta.

Després d'un matí ennuvolat arreu del país, però poc plujós, cap a la tarda les precipitacions es faran més generals, sobretot des del prelitoral a l'interior, a les comarques de Lleida i Girona i a la Catalunya Central. A la costa hi predominarà un cel ennuvolat, però no s'esperen ruixats.

Es manté l'alerta per dijous

De cara a dijous, 25 de maig, el Meteocat ha avisat que fins a 3 comarques de la província de Lleida, la Noguera, el Pallars Jussà i l'Alt Urgell, estaran en alerta per intensitat de pluja.

Foto del mapa per aquest dijous, 25 de maig, a la tarda.
L'alerta per pluges d'intensitat moderada es mantindrà per dijous en 3 comarques. | Meteocat

També cauran xàfecs principalment al sector central del litoral, al prelitoral i al terç nord del país, tot i que d'una intensitat menor, a les comarques del Ripollès, el Gironès, el Vallès Oriental, el Berguedà, el Bages, el Barcelonès, l'Anoia, el Garraf, el Baix Camp, les Garrigues, l'Urgell, el Segrià, el Solsonès i la Vall d'Aran. Localment, poden anar acompanyats de tempesta.