Muntatge de pluja i Roberto Brasero

Roberto Brasero, eufòric pel temps d'aquesta setmana: «Una bona ratxa»

Roberto Brasero es pronuncia sobre les pluges que es produiran al llarg dels pròxims dies

Roberto Brasero, el meteoròleg d'Antena 3, es mostra eufòric amb el temps que encara ha d'arribar. «Som a l'inici d'una bona ratxa», va assenyalar basant-se en el pronòstic d'alta resolució de l'ECMWF.

La pluja estarà molt present a diversos punts de la geografia peninsular. Aquestes precipitacions que s'esperen aquesta setmana contribuiran en certa manera a posar fi a la secada que ens perseguia. Cal recordar que venim la primavera fins ara ha estat excessivament calorosa, sobretot la primera quinzena de maig.

Durant el segon tram de mes s'espera que l'aigua faci acte de presència a les zones d'Espanya més necessitades. El periodista especialitzat en meteorologia ja va avançar que plouria al sud i al sud-est peninsular. Andalusia, Castella-la Manxa, Múrcia i la Comunitat Valenciana serien les més afectades.

Foto d'un paraigües sota la pluja.
La pluja arribarà a diferents punts de la Península. | Adobe Stock

També s'esperen precipitacions a l'àrea cantàbrica i als Pirineus, sense descartar que arribin també a les illes Canàries. Durant els darrers dies diferents municipis d'Andalusia van estar en alerta groga a causa de les intenses pluges, entre els quals hi havia Los Palacios i Villafranca, a Sevilla, on es va produir una «pedregada brutal» que va provocar «danys molt greus» als camps. En altres punts de la comarca s'han registrat fins a 50 litres per metre quadrat.

Quin temps farà a Espanya durant els pròxims dies?

Venim d'una setmana passada per aigua sobretot al sud i la franja mediterrània. Es van produir episodis tempestuosos amb calamarsa, que en alguns casos va enxampar per sorpresa els veïns. Després de diversos mesos sense veure una gota d'aigua, comprovaven com ara els queia pràcticament tot de cop.

Roberto Brasero preveu que les pluges continuaran sent la nota predominant durant aquesta setmana. Fins al cap de setmana s'acumularan les precipitacions per metre quadrat. Per tant, ens trobarem davant d'un escenari totalment diferent d'aquell que havíem tingut fins ara.

Havia estat una primavera amb onades de calor i amb els termòmetres que superaven els 35 °C a diferents àrees d'Espanya. Ara es produirà l'efecte contrari, on el protagonisme recaurà sobre els ruixats, que aniran acompanyats d'una caiguda dels termòmetres. Es preveu que les temperatures baixin entre 5 °C i 10 °C, deixant mitjanes que oscil·laran entre els 15 °C i els 20 °C al Cantàbric.

El pronòstic de Roberto Brasero per a l'estiu

El meteoròleg d'Antena 3 es pronunciava recentment sobre el temps que ens esperarà a l'estiu. Tot i que encara és una mica prematur avançar el que passarà durant els pròxims mesos, ell ja s'ha atrevit. Al seu compte de Twitter ha indicat que hi ha «una gran probabilitat, superior al 70 %, que les temperatures estiguin per sobre de la mitjana trimestral». Això pot significar en dues paraules que serà calorós, amb possibilitats que també sigui tempestuós, va apuntar.

Mapa de calor
Es preveu un estiu força calorós a Espanya. | Catalunya Diari

Al pronòstic estacional del Centre Europeu de Previsió apareix ara una novetat al mapa d'anomalies. Hi ha «entre el 40 % i el 50 % que sigui un trimestre amb més pluges del que és habitual». Això suposarien bones notícies per a Espanya, ja que es podria posar fi a la secada que l'afecta des de fa temps.

En qualsevol cas, l'expert sosté que «l'habitual a l'estiu és que plogui poc». Tot i que hi ha més probabilitats de pluja, «tampoc estaríem parlant de grans quantitats». De moment, prefereix ser caut i no vol parlar d'episodis tempestuosos durant el mes de juny.

A més, l'augment de les temperatures no es notaria de la mateixa manera a tot el país. L'informe del Centre Europeu de Previsió augura que se superarà el 60 % de la mitjana trimestral a Castella i Lleó, Aragó, Extremadura i Galícia. A la resta d'Espanya s'arribaria al 70 %.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!