Primer pla de Francesc Mauri al programa 'Planta Baixa' de TV3

Francesc Mauri deixa a l'audiència de TV3 de pedra: «Més de 50.000 euros»

El meteoròleg va aparèixer al plató de 'Planta Baixa' de TV3 el divendres passat

L'evolució de les noves tecnologies i la creixent onada del canvi climàtic ha fet que les empreses es trobin entre l'espasa i la paret. Els usuaris cada cop busquen opcions més ecològiques i econòmiques per a reduir la seva petjada de carboni.

Per aquesta raó, en els últims anys s'ha incentivat molt l'ús dels cotxes elèctrics, en comptes dels vehicles que van amb motor de gasolina perquè aquests últims expulsen molts gasos que contribueixen a la contaminació del nostre planeta.

Malgrat que a Espanya els primers tres mesos de l'any un 4,4% dels cotxes venuts eren elèctrics, a altres països del nord, com ara Noruega, la xifra s'elevava fins al 79%. Uns números que deixen ben clar quina serà la tendència del mercat automobilístic en els pròxims anys 

El passat divendres, Francesc Mauri va visitar el plató de 'Planta Baixa' a TV3per parlar sobre els cotxes elèctrics en honor al Saló de l'Automòbil celebrat a Barcelona aquests últims dies.

El meteoròleg va explicar de primera mà la seva experiència amb els cotxes elèctrics des que va adquirir-ne un fa 10 anys. Durant l'entrevista Mauri va destacar tots els avantatges així com desmentir els mites sobre aquest tipus de turismes.

Imatge Francesc Mauri a 'Planta Baixa' amb un cotxe elèctric
Francesc Mauri defensa l'ús dels cotxes elèctrics a 'Planta Baixa'. | TV3

Carregadors i bateries

Com que la demanda de cotxes elèctrics està creixent arreu de tot el continent, pots trobar carregadors públics en gairebé tots els racons d'Europa, sobretot aquells països del nord que destaquen per ser pioners en el seu ús. En el cas del nostre país, no hi ha tants llocs disponibles per a carregar els turismes, per aquesta raó el meteoròleg emfatitza que les petrolieres s'han de posar les piles.

Un altre gran dubte és sobre les bateries dels cotxes. Contaminen el medi ambient? Les bateries de liti són molt duradores, sí, però no són innocents. Malgrat això, es preveu que aviat es crearan amb materials menys contaminants pel planeta.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!

Estalvi i autonomia

Dos dels punts a destacar dels cotxes elèctrics són l'autonomia que et donen i el fet que a la llarga són l'opció més econòmica. Avui en dia els cotxes elèctrics compten amb una autonomia de 500 quilòmetres, un gran canvi amb relació al primer cotxe que el meteoròleg va adquirir fa una dècada, on l'autonomia era de tan sols 90. 

A més, amb un cotxe elèctric s'estalvia molt més perquè pots arribar a fer 400 km amb 1,5 euros. Francesc Mauri assegura que amb aquest canvi s'estalvia entre 4.000 i 6.000 euros a l'any, i en total, d'ençà que va adquirir el seu primer cotxe elèctric, uns 50.000 euros.