Què es podrà fer i què no durant la fase 0.5 a Barcelona

Caldrà esperar l'aprovació del Govern espanyol per entrar en aquesta nova fase

Carrers buits pel coronavirus
Barcelona i Madrid podrien passar per una fase intermediària abans d'entrar a la fase 1 | CatalunyaDiari

El Govern català va demanar al Ministeri de Sanitat que les regions de Lleida, Girona i la Catalunya Central passessin a partir del proper dilluns a la fase 1 de la desescalada. Ara, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha proposat que Barcelona i la seva àrea metropolitana puguin passar a la «fase 0 avançada», una fase intermèdia abans d'entrar completament a la fase 1.

Aquesta opció s'ha ofert també a la Comunitat de Madrid, però encara falta que el Govern espanyol ho aprovi per tal que aquesta proposta pugui entrar en vigor el proper dilluns 18 de maig

Activitats permeses

Aquesta «fase 0,5» de la desescalada aixecaria algunes restriccions. Veiem quines són:

Obertura dels comerços sense cita prèvia

Els consumidors podran assistir a les botigues de menys de 400 metres quadrats sense necessitat de demanar cita prèvia. L'aforament seguirà sent del 30%, s'hauran de preservar les distàncies de seguretat i també es mantindran els horaris d'atenció preferent als ancians. 

Mercats ambulants a l'aire lliure

Els mercats ambulants a la via pública també podrien tornar, complint les condicions de distanciament entre unes parades i altres i delimitant l'aforament per tal de garantir la seguretat dels clients. Les autoritats de cada municipi fixaran les condicions que considerin adients. 

Obertura dels centres de culte

Tot i que només es permetrà l'entrada a un terç de la seva capacitat, els centres de culte com els museus també podran obrir les seves portes de cara al públic. Les biblioteques podran oferir el servei de préstec de llibres. 

Serveis socials i centres educatius

Les oficines de serveis socials podrien tornar també a la seva activitat en aquesta fase intermèdia. Els centres educatius, però, obririen novament però només per realitzar tasques administratives i de desinfecció. 

Vetlles als difunts

Les vetlles als difunts també es podran celebrar per un nombre limitat de familiars. En cas que se celebrin a l'aire lliure es permetran fins a quinze persones. Si pel contrari es fan en espais tancats, el màxim serà de deu

Simposis

Aquest tipus de reunions estaran permeses amb un màxim de 30 persones

Instal·lacions esportives

Algunes instal·lacions esportives com el Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat tornaran a rebre als seus interns. Els gimnasos de moment no obriran, però sí que s'habilitaran algunes zones per fer esport de manera individual

Què no estarà permès encara?

Entre les activitats que sí que estan permeses a la fase 1 però que en aquesta fase intermèdia encara no es podran dur a terme es troben l'obertura de bars, terrasses i hotels, els actes culturals de més de 30 persones en espais tancats o de més de 200 en recintes oberts, i les trobades de fins a 10 persones tant dins com fora dels habitatges. 


Comentaris

envia el comentari