Imatge de l'actriu Marta Marco a la sèrie Merlí, de TV3

L'actriu Marta Marco, de TV3, destapa el drama que va viure: «Ens vam arruïnar»

L'actriu ha confessat alguns dels seus secrets més íntims

Marta Marco i Viñas és una de les actrius catalanes més estimades al nostre país. Ha treballat al món del teatre, al cinema i a la televisió. L'hem pogut veure interpretant diferents personatges a 'Ventdelplà', 'El coronel Macià' i 'Xtrems'

Va arrencar la seva trajectòria professional amb només dinou anys, i ara, als quaranta-set, compta amb un ventall d'èxits a la cartellera. Darrerament, se l'està veient a 'Bèsties', l'obra teatral que protagonitza, sota l'aparença d'una psicoterapeuta. En una entrevista per RAC1, l'actriu ha confessat alguns dels episodis més destacables de la seva vida privada.

Els secrets més íntims

L'obra tracta molts temes relacionats amb les nenes, de la injecta d'àcid hialurònic, joves que s'operen de cirurgia plàstica, etc. una obra que ha fet recordar a l'actriu la seva adolescència, una mica complicada i protagonitzada per l'èxit del seu pare, Lluís Marco.

«Jo amb el meu pare m'hi he barallat molt, sobretot a l'adolescència. Vaig marxar de casa als disset anys amb un cop de porta, tot molt sicilià, i em van dir si te'n vas, no tornes».

Marco, va aprofitar per parlar dels assumptes més íntims de la seva família. Va explicar que el seu pare volia dedicar-se al teatre, però que ho va haver de fer més tard per l'estat de salut del seu pare. Hi havia la necessitat de continuar amb la xarcuteria familiar i, per això, no va poder complir el somni del teatre fins més endavant. 

En dues ocasions, la família es va arruïnar. Van passar de viure en una gran casa a Badalona a un pis més modest. Van vendre els mobles i es van instal·lar en un pis més modest, va ser llavors quan el seu pare va llançar-se a complir el seu somni. «Quan el meu pare es va fotre la castanya i es va arruïnar, va dir: ara és la meva i faré el que he volgut fer sempre: ser actor», va confessar l'actriu. 

«Intentava reivindicar-me»

La dèria teatral que sentia el seu pare, també la va sentir ella. Als divuit anys, va entrar a l'Institut del Teatre i a la facultat de Periodisme de la UAB, per seguir els passos del seu pare. En arribar a tercer, va veure's forçada a abandonar el periodisme, no ho podia compatibilitzar tot i volia centrar-se en la interpretació.

Marta Marco interpretant el personatge de Gina Castells, a Merlí.
Marta Marco representava el personatge de Gina Castells a Merlí | TV3

Al contrari del que pot semblar, la Marta no va aprofitar l'èxit del seu pare. No es presentava com la filla de Lluís Marco, ni en donava pistes. «Els primers anys al teatre no deia el meu cognom ni parlava del meu pare. Intentava reivindicar-me», va confessar. 

A més, en parlar dels seus personatges a 'Merlí' i a 'Ventdelplà' ha reconegut que és difícil rebre bones ofertes audiovisuals. «M'agradaria fer més cinema i televisió. Des que vaig acabar Merlí, no en tinc gaires, i m'ofereixen papers deu anys més grans de l'edat que tinc», ha confessat.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!