Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un britànic amb una ucraïnesa.

Acull una dona ucraïnesa, s'enamora d'ella i abandona la seva família

Un jove britànic deixa enrere la seva família després d'enamorar-se de la dona ucraïnesa a qui havien acollit a casa

Tony Garnett, un jove britànic de 29 anys, ha decidit deixar la seva casa, la seva parella i les seves filles per anar-se'n a viure amb la que creu que és la dona de la seva vida. Es tracta de Sofiia Karkadym, una jove ucraïnesa de 22 anys que havia aconseguit escapar de la guerra des de Lviv.

La família l'havia acollit a casa seva, a Bradford (Regne Unit), feia només deu dies. Tot i això, la seva parella, Lorna, no estava totalment d'acord en un inici amb la decisió que havia pres el seu marit.

Imatge de la parella abans de separar-se.
La parella va contactar amb la jove a través de les xarxes socials | NB PRESS LTD

La van trobar per les xarxes socials

El jove guàrdia de seguretat es va posar en contacte amb les autoritats britàniques per poder fer l'acollida d'un refugiat ucraïnès. «Va començar com un simple desig de fer les coses bé i donar-li un sostre a algú que ho necessités, fos home o dona».

Tot i això, van decidir buscar a través de les xarxes socials perquè el procediment anava molt lent. D'aquesta manera, es van trobar Sofiia. La jove va viatjar des de Lviv fins a Berlín. Allà, va aconseguir, després d'un mes, el visat per entrar al Regne Unit.

«Així em va pagar»

Després d'uns dies de convivència, Lorna va decidir fer fora la jove ucraïnesa de casa seva. No obstant això, Tony se'n va anar amb ella, abandonant la casa familiar. «Va ser evident des del primer moment», confessa Tony. «Sofiia i jo vam fer "clic"».

La ja exparella del jove britànic ha relatat el seu punt de vista al diari anglès The Sun. «Ella es va fixar en l'Anthony des del principi, va decidir que volia estar amb ell». A més, explica que la ucraïnesa «s'arreglava» quan el seu marit era a casa.

Imatge de la dona ucraïnesa.
La dona de Tony estava gelosa de la relació que tenia el seu marit amb la jove | Instagram

«Al principi vaig pensar que m'ho estava imaginant o que m'havia envaït la gelosia natural. Però lamentablement el temps em va donar la raó», va afegir la dona. «Així em va pagar Sofiia per donar-li un sostre», es va lamentar Lorna. Un amic seu ha dit que «està destrossada». «Ha estat al costat de Tony durant deu anys i en deu dies la seva família s'ha enfonsat».

Per la seva banda, els dos enamorats han explicat que mai van buscar que això passés. «Em va agradar quan el vaig veure», confessa Sofiia. «Ha estat molt ràpid, però aquesta és la nostra història d'amor. Sé que la gent pensarà malament de mi, però això de vegades passa».

Tony diu que estan planejant passar la resta de la seva vida junts. «Sento el mal que hem causat, però he descobert una connexió amb Sofiia que mai havia sentit». Pel que fa a la seva dona, admet que sent profundament la situació que està travessant ara mateix. «No va ser culpa seva i no hi ha res que ella hagi fet malament».

Imatge dels destrossos que hi ha a Mariúpol.
La jove havia escapat de la guerra a Ucraïna | Europa Press

L'odissea de Sofiia

Sofiia Karkadym és una de les moltes persones que van haver d'escapar de la guerra a Ucraïna el febrer passat. Va volar de Kíev cap a Lviv, una ciutat propera a la frontera amb Polònia. Des d'allà va poder entrar a Alemanya.

«Va ser una època terrorífica. Mai vaig voler fugir, però no vaig tenir cap altra opció», explica la jove. «Estic feliç d'haver trobat Tony i sentir-me finalment segura».