Els quatre acusats del cas Tecnoparc evitaran entrar a presó després d'haver pactat amb Fiscalia. El judici que començava avui ja ha acabat, i és que els advocats defensors han arribat a un acord de conformitat amb el ministeri públic, és a dir, Fiscalia, que tots quatre han signat. L'expresident de Tecnoparc, Àngel Cunillera, l'exregidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Reus, Jordi Bergadà (ERC), l'exgerent de la societat, Xavier Gómez, i l'empresari Ramon Urgellès han admès haver comès els delictes que se'ls imputaven.
[predef]reus-app-183[/predef]
Els acusats pacten amb Fiscalia i admeten els delictes
El jutjat de la secció segona de l'Audiència Provincial de Tarragona no ha hagut ni de dictar sentència, i és que els acusats han acceptat l'acord amb Fiscalia d'un any, quatre mesos i quinze dies de presó i una multa de 810 per a cadascun. Cunillera, Bergadà, Gómez i Urgellès han admès haver comès els delictes per als quals se'ls havia investigat, que eren la malversació de cabals públics i la falsedat documental mercantil continuada.
Les penes inicials reclamades pel ministeri públic, d'entre quatre i sis anys de presó, han quedat rebaixades en signar-se l'acord entre la Fiscalia i les defenses dels acusats. La pena final també contempla la inhabilitació per a exercir qualsevol càrrec públic durant un any i mig. Tenint en compte que la pena de presó és inferior als dos anys, cap d'ells haurà de complir-la. Així és com s'ha resolt el cas Tecnoparc, que va començar l'any 2012 arran d'una denúncia d'Ara Reus pels cobraments irregulars en els quals hi havia implicats els quatre acusats.
Els acusats ja havien tornat 115.000 euros en concepte de les factures falses que s'havien emès, i que van acabar retornant a Redessa després que els consignessin als jutjats de Reus, on s'havia dut a terme la instrucció del cas. Redessa va destinar aquests 115.000 euros a tasques de millora de les instal·lacions del seu complex situat al Camí de Valls.