L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant una roda de premsa el 26 d'agost de 2020

Ada Colau anuncia que no estarà present en la visita de Felip VI a Barcelona

Considera que la seva decisió és «adequada»

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no estarà present en la visita de Felip Vi a la capital catalana prevista per aquest divendres 9 d'octubre als premis de la 'Barcelona New Economy Week'. «No participaré en els actes protocol·laris del rei fins que la Casa Reial no doni les explicacions que ha de donar», manifesta Colau. L'alcaldessa fa referència, sense cap mena de dubte, a la fuga del rei Joan Carles I i tots els assumptes relacionats amb la seva fortuna.

«El Rei Emèrit està fugat a una dictadura i això no és normal en democràcia», indica l'alcaldessa de Barcelona. Colau considera «adequada» la seva absència davant uns «fets greus» i apel·la a la «responsabilitat de les institucions».

 

Els CDR organitzen una manifestació contra la visita del Rei Felip VI

El CDR del Barcelonès ha anunciat que convoca una mobilització a Barcelona per aquest divendres 9 d'octubre contra la visita de Felip VI. El rei presidirà la Barcelona New Economic Week, un esdeveniment impulsat pel Consorci de la Zona Franca i que també comptarà amb la presència del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Felip VI i el líder de l'executiu també visitaran l'start-up 3-D Factory Incubator, que compleix el seu primer any a la Zona Franca.

«Aquest divendres el cabdill del Règim del 78, Felip de Borbó, desembarca a Barcelona conjuntament amb en Pedro Sánchez. Els CDR serem al carrer per recordar-li que no és benvingut», manifesten els CDR a través de les xarxes socials. Actualment, no s'han donat més detalls de la convocatòria dels organitzadors, que resten a l'espera de conèixer l'agenda del monarca espanyol. Malgrat això, ja han fet córrer el lema «No sou benvinguts». De ben segur que la visita de Felip VI portarà cua i caldrà veure com evoluciona el dia amb la presència del rei a la capital catalana.