Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, en una atenció als mitjans.

Ada Colau, confinada pel coronavirus

L'alcaldessa està confinada després de cinc positius a l'Ajuntament

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, està en aïllament domiciliari després que l'Ajuntament de Barcelona hagi acumulat cinc positius per coronavirus. En total hi ha 145 treballadors en quarantena, entre ells també la tinenta d'alcaldia Janet Sanz. Aquests dos membres del govern municipal se sumen a quatre regidors que ja s'havien fet públics en les últimes hores: el tinent d'alcaldia Jaume Collboni i els regidors Jordi Martí, Montserrat Ballarín i Rosa Alarcón.

Pel que fa als positius, hi ha una mestra d'una escola bressol; un treballador de l'àrea econòmica; un altre de la d'ecologia, i ara se sumen un de l'àrea d'ecologia urbana i un de l'àrea jurídica.

El govern espanyol i els reis també es fan les proves

Tot plegat, el mateix dia que la ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha donat positiu en coronavirus i el vicepresident segon, Pablo Iglesias, està en quarantena. Segons han informat des de  Moncloa, la resta de membres de l'executiu es faran les proves diagnòstiques aquest matí i donaran a conèixer oficialment els resultats a la tarda.

Pel que fa al Consell de Ministres extraordinari convocat per aquest migdia, només hi assistiran els ministres que siguin «necessaris» per a l'aprovació del pla de xoc contra l'epidèmia. A més, totes les reunions previstes a l'agenda del president —inclosa la que s'havia de fer amb els agents socials aquesta tarda— es faran per via telemàtica. El president Pedro Sánchez  compareixerà en roda de premsa després del Consell de Ministres però les preguntes dels periodistes es faran també per via telemàtica.

Al seu torn, els reis Felip VI i Letícia s'han sotmès a les proves del coronavirus. La mesura s'ha adoptat per prevenció i tenint en compte que la reina va estar amb la ministra d'Igualtat, Irene Montero, que ha donat positiu al virus, en un acte divendres passat. Des de la Casa del Rei asseguren que donaran a conèixer els resultats de les proves públicament quan els tinguin.