Ala d'un avió volant

Els països on tens prohibida l'entrada ara mateix si vens de Catalunya

La pandèmia del coronavirus ha provocat que els països prenguin mesures extraordinàries

La pandèmia del coronavirus  està afectant en tots els àmbits a milions de persones, i tal com confirmava ahir l'OMS s'està convertint en una crisi global. Espanya és el cinquè país del món amb més persones contagiades detectades, és per això que molts estats han decidit prohibir l'entrada a viatgers provinents de Catalunya i del país, de fet, en alguns casos la prohibició s'estén arreu d'Europa. 

Les xifres de contagiats no paren de créixer arreu del territori i s'estan començant a prendre  mesures extraordinàries, tant dins com fora de la península. En concret, ara mateix hi ha nou països que ja prohibeixen l'entrada a persones procedents d'Espanya.

Països que han tancat la frontera amb Espanya:

Aràbia Saudita

El dilluns el país asiàtic va ampliar la prohibició de viatjar per a  incloure a cinc nous països  a part d'Oman: Espanya, França, Alemanya i Turquia; augmentant fins a catorze el nombre de destinacions prohibides en aquest país.

Els Estats Units

Tal com informàvem aquest matí, el president dels EUA,  Donald Trump, va anunciar ahir la mesura de prohibir tots els viatges des d'Europa, excloent al Regne Unit, durant 30 dies. 

El Salvador

Nayib Bukele, el president del Salvador va anunciar el dilluns la  prohibició d'ingrés al país de persones provinents d'Espanya. També s'aplica als qui hagin transitat per Espanya, ara bé, els residents al Salvador i els diplomàtics sí que podran entrar al país després de passar una quarantena de 30 dies.

Guatemala

Encara que per al moment no ha registrat cap cas de coronavirus, a partir d'avui també prohibeix l'entrada de  viatgers europeus fins a nou avís.

Iraq

L'entrada de ciutadans espanyols està prohibida des del dia 7 de març.

Israel

El Ministeri de Salut israelià va prohibir el passat 4 de març  l'entrada a turistes provinents d'Espanya, França, Suïssa, Alemanya i Àustria.

Jamaica

El país ha detectat ja el primer cas d'infecció per coronavirus, i a partir d'avui també prohibeix l'entrada de viatgers europeus fins a nou avís.

Jordània

Fa dos dies el Ministeri de Salut va informar sobre la prohibició de viatgers i turistes provinents d'Espanya, França i Alemanya, i a la inversa, és a dir que també va decretar una prohibició als ciutadans jordans de viatjar a aquests països. L'ordre serà vigent a partir del dilluns. Tots els locals que hagin de retornar hauran de sotmetre's a les mesures pertinents i fer una quarantena de catorze dies.

Kazakhstan

El Govern del Kazakhstan va anunciar ahir la prohibició de deixar entrar viatgers des d'Alemanya, França i Espanya. Amb anterioritat ja havien prohibit l'entrada des de la Xina, Corea del Sud, Iran i Itàlia.

Malta

Per al moment ha suspès les connexions aèries amb Espanya. Totes les persones procedents d'Espanya, Itàlia, Suïssa i en Alemanya en les últimes dues setmanes hauran d'autoimposar-se quarantena o seran multats.