Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La Guàrdia Urbana vigila que el desallotjament de la platja de la Barceloneta

Adeu al toc de queda a tot Catalunya

El Govern renuncia a aquesta mesura després que el Tribunal Superior de Justícia no avalés la darrera proposta de confinament nocturn

Finalment, el Govern de la Generalitat ha desistit i dona per perduda la batalla judicial per seguir aplicant el toc de queda a Catalunya. Després que el Tribunal Superior de Justícia tombés dues vegades la proposta de confinament nocturn de l'executiu català, aquest ha decidit renunciar a la mesura. Així doncs, el toc de queda deixarà de ser una realitat a Catalunya tan bon punt el TSJC doni llum verda a l'última proposta del Procicat.

El Govern renuncia al confinament nocturn

Aquest migdia, el Procicat ha demanat una pròrroga de les mesures restrictives per tal de frenar la pandèmia de la Covi-19. En aquesta pròrroga demanada, però, no hi figura el confinament nocturn, que a Catalunya encara era vigent a 19 municipis.

En la proposta del Procicat s'hi pot veure la petició per prorrogar diverses mesures. Entre elles, destaquen el manteniment de la limitació en les reunions socials a un màxim de 10 persones. I també s'aposta per mantenir el 70% de l'aforament a actes i cerimònies religioses, com ara casaments, batejos, enterraments o altres celebracions de culte. Aquestes restriccions també hauran de rebre l'aval de la justícia per tal que es puguin seguir aplicant.

Així doncs, si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dona llum verda a la nova bateria de mesures, les noves restriccions entraran en vigor el pròxim divendres 27 d'agost. El Govern té previst traslladar la proposta al TSJC demà mateix, per tal que les mesures puguin ser una realitat de cara al cap de setmana vinent. Les mesures, si el TSJC les aprova, tindran també una vigència de 7 dies.

Xoc entre polítics i jutges pel toc de queda

El confinament nocturn ha estat una de les batalles que han tingut polítics i jutges des de la caiguda de l'estat d'alarma la passada primavera. El toc de queda s'entén com una mesura excepcional i els canvis de criteri que ha anat tenint en Govern per aplicar-lo ha frenat la justícia a l'hora de seguir-lo avalant. La millora de les dades en els darrers dies ha provocat que, des del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, no vegin necessari aplicar aquesta mesura si no estava més justificada. Finalment, aquesta pugna ha acabat amb el Govern tirant la tovallola i renunciant al toc de queda.