Michael Schumacher quan va anunciar que es retirava de la Fórmula 1

Confusió a l’entorn de Michael Schumacher: «Per què no me’l deixen visitar?»

Willi Weber, exrepresentant del pilot alemany, ha lamentat a una televisió alemanya que Corinna, la dona de Michael, no li contesta les cartes ni les trucades i que l'ha apartat de la seva vida

Michael Schumacher torna a ser un dels protagonistes de la premsa esportiva. A mitjan mes d'agost, fa tan sols prop de deu dies, Jean Todt, exmànager de Ferrari i amic de l'expilot, confessava com ell i la dona de Schumacher van viure i van actuar davant l'accident del qual mai s'ha acabat de recuperar. Ara, pocs dies abans que s'estreni el documental que ofereix una visió de la vida i la trajectòria del set cops campió del món de la Fórmula 1, ha estat una altra persona que el va acompanyar en la seva trajectòria qui n'ha parlat.

Willi Weber, exmànager del 'Kàiser', ha fet unes declaracions a la televisió alemanya RTL Television en què, més que una crítica, envia un missatge de lamentació a Corinna Betsch, la dona de Schumacher. Clau en l'arribada de 'Schumi' a l'Olimp de l'automobilisme, ja que va finançar la seva arribada a la Fórmula 1 i el va representar durant vint-i-un anys, Weber ha lamentat que Corinna no li agafa el telèfon, no li respon les cartes i no li deixa veure el seu marit.

Weber: «Per què no se'm permet visitar al Michael?»

L'exrepresentant, també, de Niko Hulkenberg o el germà de Michael, Ralf, considera que Corinna l'ha esborrat de la seva vida. Es preguntava, als micros d'RTL, «per què només sóc una llanda gastada per a la seva esposa després de tots aquests anys i ja no encaixo?». Weber es pregunta per quins motius és castigat, «per què ja no se'm permet visitar al Michael». 

El mateix Weber, no obstant això, admet que podria haver comès un «error», en paraules seves, en el moment en què es va assabentar de l'accident del seu exrepresentat, que l'hauria condemnat a l'ostracisme. «Vaig cometre un error. En aquell moment, no vaig pujar a l'avió i vaig anar a l'hospital. Vaig veure la multitud i vaig creure que no valia la pena fer fila», explica Weber, que va preferir esperar i visitar Michael més tard. 

Weber és conscient que es va equivocar, i així ho demostrava en les declaracions a la televisió alemanya: «Va estar malament! Hauria d'haver-hi anat immediatament. Em sentia miserable, vaig sofrir com un gos», assegura.

El 2019, Weber va apuntar que Corinna temia una possible filtració a la premsa

Aquesta, però, no és la primera ocasió en què Willi Weber apareix a la premsa referint-se a Michael Schumacher. Sis anys després de l'accident, el 2019, era entrevistat al Kölner Express, en què apuntava la possibilitat que Corinna Betsch temés per una possible filtració seva sobre l'estat real de salut de l'expilot. En aquell moment, Weber ja deixava entreveure els seus remordiments: «M'encantaria saber com està, estrènyer-li la mà, o simplement, acariciar-li la cara. Desgraciadament, Corinna no m'ho permet», lamentava.

L'hermetisme ha envoltat des de l'inici l'estat de salut de Schumacher

En una situació de malaltia i patologia difícilment curable, allò que més convé per als qui admiren la figura de Schumacher i per als qui tenen un mínim interès pel patiment del seu entorn és l'empatia. En el cas de 'Schumi', Corinna Betsch, la seva família i els amics, cal comprendre l'hermetisme mantingut des del primer moment sobre l'estat de salut de l'alemany. Així ho va considerar un arquebisbe proper a la família que va visitar-lo: «Una persona malalta necessita discreció i comprensió», assegurava.

Actualment, Schumacher, cuidat i envoltat de professionals, es troba a la seva casa medicalitzada a Suïssa, prop d'un llac, en què es visitat per poques persones. Entre elles, Jean Todt, qui el visita un parell de cops cada mes. El mateix Todt assegurava fa unes setmanes que el seu amic progressa «gràcies a la feina dels metges i l'ajuda de Corinna».

Todt es referia a Corinna i a la decisió que va prendre en el moment de l'accident, el 29 de desembre del 2013. Todt exposava que Corinna «volia que Michael sobrevisqués i ho va fer, però amb conseqüències. Ara mateix està lluitant contra aquestes conseqüències. Corinna no s'esperava una cosa així, però va passar. És una gran dona i ha assumit el comandament de la família i no va tenir elecció», deia l'exmànager de Ferrari.