Són molts els pacients que s'han sentit oblidats i desprotegits per part de les administracions sanitàries i pel govern, i que, en necessitar assistència mèdica per altres qüestions i patologies externes a aquest virus, han denunciat la seva situació.
Tant és així que, Adrian Rogers, de tan sols 46 anys, és una de les víctimes directes de la pandèmia de la Covid-19. Natural d'Anglaterra, aquest home patia un càncer de tipus intestinal i romania esperant una operació que podria salvar-li la vida, encara que a causa de la situació que havia generat aquesta pandèmia i els desencadenants pel que fa als col·lapses als hospitals, es va provocar la cancel·lació de la cirurgia. Una garrotada tant per a ell com per a la seva família.
Després d'un any de lluita continuada, Amanda, la seva dona, va anunciar que el seu noi Adrian va morir fa un mes. Una notícia que manté en suspens a molta gent, a pacients com Adrian, que lluiten per la seva vida i que, en aquests moments tan complicats, se senten desprotegits en el panorama sanitari.
El seu estat de salut va patir complicacions l'abril passat de 2020, quan patia un càncer intestinal de quart grau i esperava amb ganes i esperança l'operació que li podria salvar la vida i donar una segona oportunitat.
La mala notícia va arribar un mes després de l'arribada d'aquest virus a Europa, que va donar per cancel·lat el procediment de la intervenció, fet que mai va entendre la família.
Adrian, que no va poder anar finalment al quiròfan a sanar la seva malaltia, va veure com els tumors que tenia en aquells dies, es van estendre per l'intestí, provocant de manera instantània que el seu càncer ja no es pogués operar. Aquest mateix moment, desprotegit, la seva malaltia va passar a ser denominada com un càncer terminal. És aquí quan el jove, que no s'ho va pensar dues vegades, va acusar el servei de salut públic britànic de deixar-lo abandonat.
Fa tan sols uns dies, el passat 27 de febrer, Adrian va morir, perdent tristament la seva batalla contra el càncer. A la seva marxa, deixa trencats a la seva dona Amanda i a tres fillastres. «Escric el post que mai hauria volgut escriure amb el cor trencat. Fa tres setmanes, Adrian va morir. Volia donar les gràcies a tots els que ens van ajudar en aquesta batalla», va explicar la seva dona per mitjà d'un post d'una pàgina de micromecenatge en la qual va recaptar diners amb la fi directa de poder adquirir un medicament que prolongués la vida del seu marit.
L'esperança com a bandera
La mort d'Adrian es produeix sis mesos després que comencés el tractament oncològic al qual es feia referència anteriorment en la pàgina de micromecenatge, 'Avastin'.
Aquest medicament és un tipus de fàrmac que tenia com a meta intentar aconseguir que el seu càncer tornés a ser operable. A l'hora de subministrar-se aquest mateix, se li va anar compaginant gradualment amb sessions de quimioteràpia, que aquesta mateixa té com a objecte erradicar els tumors. Mentre que l'Avastin tracta de prevenir que aquests tornin a aparèixer en algun moment.
El preu d'aquest fàrmac ronda els 684 euros per quinzena, i, en aquesta línia, la família d'Adrian va aconseguir recaptar un total de 37.000 euros a través de la pàgina 'GoFundMe' de micromecenatge per a garantir la presa del tractament i guanyar temps i esperances tan necessàries per a aquest tràngol.
En un primer moment, el tractament sí que va funcionar, però en les últimes setmanes de vida la salut d'Adrian va empitjorar de manera molt ràpida, fins a la seva defunció.