Gibraltar aixeca el toc de queda i l'obligatorietat de dur mascareta en alguns carrers

Ho ha anunciat aquest dimecres el ministre principal de la colònia britànica, que en les darreres 24 hores no ha registrat contagis

El govern de Gibraltar ha anunciat aquest dimecres una flexibilització en les restriccions anti-Covid vigents a la colònia britànica, davant la millora dels indicadors epidemiològics i el descens de casos. Així, a partir d'aquest pròxim diumenge, es permetrà passejar sense mascareta pel carrer principal del penyal i els seus voltants. El govern gibraltareny ho ha fet públic en un comunicat de premsa en què ha explicat que, donada la baixa taxa de casos actius de Covid-19, pot relaxar les restriccions socials imposades.

Així, a partir de les 23.59 hores del pròxim dissabte ja no serà obligatori utilitzar-les en els espais exteriors del carrer Real (Main Street) i els seus voltants, encara que continuarà sent obligatòria en espais públics tancats, establiments comercials i en el transport públic.

En aquest sentit, s'ha de destacar que Gibraltar, on el ritme de vacunació ha estat molt àgil i ja s'ha completat, no té casos actius de Covid-19 a l'Hospital St Bernard ni als serveis residencials per a la tercera edat. Així mateix, en la jornada d'avui no s'ha notificat cap nova infecció.

Aquest dijous s'aixecarà el toc de queda

El ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, ja va anunciar el passat dilluns al Parlament que l'actual baixa incidència de la Covid-19 a la colònia britànica és «una demostració de l'efectivitat del nostre confinament i del programa de vacunació». És per això que Gibraltar es disposa a prendre mesures per tal d'iniciar un retorn a la normalitat. Així el toc de queda s'aixecarà durant la nit de dijous a divendres, mentre que a partir d'aquesta nit, els bars i restaurant podran obrir fins a les dues de la matinada.

Cal destacar que el consum d'alcohol en espais públics, és a dir fora dels espais amb llicència, continuarà prohibit durant les nits, entre les set de la tarda i les vuit del matí. La ministra de Contingències Civils, Samantha Sacramento, ha manifestat que aquestes relaxacions de les restriccions són possibles per «l'èxit» del programa de vacunació de la colònia britànica i el seguiment de les normes per part de la comunitat, motius pels quals «actualment el nombre de casos positius és extremadament baix».


Comentaris

envia el comentari