YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Adverteixen de la seqüela que pot deixar la Covid en els homes durant molt temps

El coronavirus pot afectar el funcionament de l'òrgan reproductor masculí

Imatge d'arxiu d'una parella amb els seus respectius anells
El coronavirus pot afectar el funcionament de l'òrgan reproductor masculí | Pixabay
 

La Covid-19 és una infecció respiratòria que afecta també altres òrgans i les seqüeles es poden perllongar en el temps. Els pacients que han superat la malaltia poden patir símptomes persistents diversos mesos després i, en el cas dels homes, un d'ells té a veure amb la disfunció erèctil.

Els especialistes criden l'atenció sobre l'augment de casos d'impotència en homes després d'haver patit la Covid-19. Adverteixen que es tracta d'un problema greu, perquè afecta la salut reproductiva d'una part de la població.

La doctora Dena Grayson, experta en malalties infeccioses, adverteix que la malaltia pot afectar la capacitat d'un home per mantenir amb normalitat relacions sexuals. Així es desprèn de l'observació de l'augment de casos a la pràctica clínica, on a més s'ha vist que els efectes del coronavirus en la capacitat sexual s'allarguen en el temps.

Grayson, prestigiosa doctora que col·labora en mitjans referents com el 'The New York Times', explica que «hi ha una preocupació real que els homes puguin tenir problemes a llarg termini de disfunció erèctil, perquè sabem que causa problemes en la vasculatura, és a dir, en els vasos sanguinis de l'òrgan».

Segons l'opinió de la doctora, «és una cosa realment preocupant», ja que «no és només que aquest virus pot matar una persona, sinó que pot causar complicacions a llarg termini, de per vida, potencialment». Altres estudis havien alertat recentment que la Covid-19 pot afectar també a la fertilitat masculina.

Grayson afegeix que «la majoria de les persones semblen recuperar-se», tot i que no descarta «veure més conseqüències negatives a llarg termini després de la infecció», a mesura que passi el temps. Entre elles, les complicacions neurològiques i altres grups de símptomes que donen lloc al que es coneix com a Covid persistent.

El coronavirus afecta principalment els pulmons, en els quals pot deixar danys persistents durant molt de temps. Però a més, ataca altres òrgans del cos com el cor i el cervell, i això augmenta el risc de problemes de salut a llarg termini. Tanmateix, la majoria de persones que superen la malaltia es recuperen al cap d'unes setmanes.

El que se sap a hores d'ara

Com passa amb la fertilitat, la relació entre la Covid-19 i la impotència sexual masculina segueix sent objecte d'investigacions. Els experts tenen clar que la infecció afecta la salut sexual i reproductiva a diferents nivells. A partir d'aquí, s'obren incògnites sobre els efectes del coronavirus en el líquid seminal, l'òrgan reproductiu, la potència sexual i la reproducció.

Els estudis realitzats fins avui mostren que el sistema reproductiu masculí és vulnerable a la infecció per coronavirus, i que aquest pot produir inflamació dels testicles, infertilitat i tumors. Els resultats demostren que la Covid-19 pot afectar les cèl·lules espermatogèniques, destruint cèl·lules germinals i disminuint els espermatozoides.

I a més del dany en el sistema reproductiu, el coronavirus també pot produir una alteració hormonal i afectar la capacitat de mantenir relacions sexuals. De totes maneres, encara no hi ha dades concloents i segueixen existint llacunes en aquest àmbit.

Els científics coincideixen que l'avanç de la investigació i l'evolució de la pandèmia permetran conèixer en un futur si hi ha seqüeles sobre la funció reproductiva a causa de la Covid-19 . Però de moment, els metges ja han advertit de l'augment de casos d'impotència sexual masculina temps després d'haver superat la malaltia.


Comentaris

envia el comentari