Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una botiga d'Orange, amb una noia amb gest preocupat, i el logotip de WhatsApp

Orange adverteix als seus clients: si t'escriuen això per WhatsApp, bloqueja ràpid

Orange ha enviat un missatge a Espanya per evitar que els clients caiguin en una nova modalitat d'estafa

A l'era digital, la comunicació per aplicacions de missatgeria com WhatsApp s'ha tornat comú. Tot i això, també ha obert la porta a noves formes de frau. Orange, una de les principals companyies de telecomunicacions, ha emès un advertiment important.

Si us contacten per aquesta via, fent-se passar per la companyia taronja, és millor que us assegureu que ho fan des del número oficial. Orange ha establert un número oficial per comunicar-se amb els seus clients a WhatsApp. "Aquest és el nostre número oficial", aclareixen a la seva web. Es tracta del 653 85 00 85.

Imatge de fons d'unes mans amb un mòbil, dins de l'aplicació de WhatsApp i una altra imatge d'un símbol de l'aplicació WhatsApp en un telèfon, al costat d'una emoticona d'una campana amb una 1 en un cercle vermell
Orange recomana posar atenció als WhatsApp de números desconeguts | PixaBay, Diego Cervo

Si reps un missatge d'aquest número, podeu estar segurs que és legítim. No obstant això, si us contacten des de qualsevol altre, és probable que es tracti d'una estafa.

Orange ha llançat una sèrie de consells

Orange ha compartit diverses recomanacions per ajudar els seus clients a evitar ser víctimes de fraus per WhatsApp.

- Verifica el número: Sempre assegura't que el missatge prové del número oficial d'Orange, 653 85 00 85. Si no és així, no responguis i bloqueja el número.

- No comparteixis informació personal: Orange mai et demanarà informació personal o financera a WhatsApp. Si algú et sol·licita aquestes dades, és un senyal clar de frau.

- Desconfia d'ofertes massa bones: Si reps missatges amb ofertes que semblen massa bones per ser veritat, probablement ho siguin. Verifica sempre a la pàgina oficial d'Orange o contacta amb el servei d'atenció al client.

- No feu clic a enllaços sospitosos: Els estafadors sovint envien enllaços que poden semblar legítims, però que en realitat són perillosos. No feu clic a cap enllaç si no esteu segurs de la vostra autenticitat.

- Informa Orange: Si sospites que has rebut un missatge fraudulent, informa Orange immediatament. Pots fer-ho per la seva pàgina web o trucant al servei d'atenció al client.

Muntatge amb el logo d'Orange i una persona amb un mòbil a la mà de fons
Orange dona consells als seus clients perquè no caiguin a la trampa dels delinqüents | Getty Images

Mesures addicionals que dona Orange per protegir-te d'estafes

A més de seguir les recomanacions d'Orange, hi ha altres mesures que pots prendre per protegir-te d'estafes per WhatsApp. En primer lloc, assegureu-vos de tenir sempre l'última versió de WhatsApp instal·lada. Les actualitzacions solen incloure millores de seguretat que et protegeixen de noves amenaces.

Informa els teus amics i familiars sobre les recomanacions d'Orange i les mesures de seguretat. Com més persones estiguin informades, menys probable serà que caiguin en una estafa. A més, tenir un bon antivirus al telèfon pot ajudar-te a detectar i eliminar amenaces abans que causin mal.

L'advertència d'Orange sobre els fraus per WhatsApp és un recordatori important que hem d'estar sempre alerta. Verifiqueu sempre el número des del qual us contacten, no compartiu informació personal i desconfieu d'ofertes massa bones. Seguint aquestes recomanacions i mesures addicionals, et podràs protegir de les estafes i gaudir d'una comunicació segura amb Orange. I recorda, el número oficial d'Orange a WhatsApp és 653 85 00 85.