Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un cotxe amb un agent de la Guàrdia Civil i una altra de diversos bitllets d'euros

Molt de compte si viatges amb això al cotxe aquestes vacances: multa de 500 euros

La DGT recorda la importància de transportar de manera correcta tot el que necessitem aquestes vacances

Amb l'arribada de l'estiu, molts conductors aprofiten per gaudir d'activitats a l'aire lliure, com ara anar amb bicicleta o fer excursions. Tot i això, és crucial conèixer les normatives de la Direcció General de Trànsit (DGT) per evitar sancions.

Un dels aspectes més importants a tenir en compte és com transportar càrregues al cotxe, especialment si sobresurten del vehicle. No complir aquestes normatives pot provocar una multa de fins a 500 euros.

La DGT ens adverteix sobre les càrregues que sobresurten del cotxe

La DGT estableix regles clares sobre com s'han de transportar les càrregues al cotxe. Segons la normativa, qualsevol càrrega que sobresurti del vehicle ha d'estar degudament senyalitzada i no pot excedir certs límits.

Per exemple, si porteu una bicicleta en un portabicicletes del darrere, aquesta no pot sobresortir més d'un 10% de la longitud del cotxe. En cas de vehicles de menys de 5 metres, la càrrega pot sobresortir fins a un 15%.

Vehicles circulen per una autopista de tres carrils, amb el logotip de la DGT
La DGT t'avisa si te'n vas de vacances i transportes alguna càrrega al teu vehicle | Getty Images

A més, és obligatori utilitzar un senyal V-20, una placa quadrada amb franges vermelles i blanques, per indicar que portes una càrrega que sobresurt. Aquest senyal ha de ser visible i estar col·locat a l'extrem de la càrrega.

Multa de la DGT per no complir amb la normativa de càrregues al vehicle

No seguir les regles de la DGT sobre càrregues que sobresurten del cotxe poden provocar multes considerables. La sanció per no portar el senyal V-20 o per portar una càrrega que sobresurt més del que es permet pot arribar fins als 500 euros. A més, en alguns casos, també podries perdre punts del carnet de conduir.

Per evitar sancions i garantir la seguretat a la carretera, segueix aquests consells:

  • Utilitza un portabicicletes adequat: Assegura't que el portabicicletes que facis servir estigui homologat i compleixi amb les normatives de la DGT.
  • Col·loca el senyal V-20: Si la càrrega sobresurt del cotxe, col·loca el senyal V-20 a l'extrem de la càrrega.
  • Revisa els límits que sobresurten: Assegureu-vos que la càrrega no sobresurti més del 10% o 15% permès, segons la mida del vostre vehicle.
  • Assegura bé la càrrega: La càrrega ha d'estar ben subjectada per evitar que es mogui durant el trajecte.

Transportar càrregues com a bicicletes al cotxe pot ser una tasca senzilla si se segueixen les normatives de la DGT. Així, és fonamental estar ben informat i prendre les precaucions necessàries per evitar sancions i garantir la seguretat a la carretera.