Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de diversos cotxes aparcats i bitllets d'euro

La DGT llança un missatge contundent als que tinguin un cotxe de benzina: ni se t'acudeixi

Si un conductor aparca el vehicle de benzina o dièsel en una plaça destinada als elèctrics podria rebre una multa

Aparcar es pot convertir en un autèntic malson i això no ho pot negar cap conductor. De fet, recentment s'ha tornat viral un suposat truc que permetria, a priori, aparcar un cotxe de benzina o dièsel a una plaça destinada als elèctrics.

Un truc que, tanmateix, et pot sortir molt car. La Direcció General de Trànsit (DGT) ha deixat clar que aquesta acció és sancionable i pot comportar una multa considerable. I no et confiïs, perquè les sancions que pots rebre no són cap broma.

El truc viral per aparcar cotxes de benzina a places d'elèctrics

El truc viral consisteix a col·locar un cable de càrrega al cotxe de gasolina per simular que s'està carregant. D'aquesta manera, s'intenta enganyar les autoritats i altres conductors, fent-los creure que el cotxe de benzina és en realitat un cotxe elèctric.

Diversos cotxes aparcats sota el sol amb un arbre darrere
No et passis de llest aparcant on no cal | Getty Images

Aquest truc ha estat utilitzat per alguns conductors per aprofitar les places d'aparcament reservades per a cotxes elèctrics. Unes que solen estar més a prop de les entrades d'edificis o llocs més convenients.

La multa de la DGT per aparcar de forma il·legal a places de cotxes elèctrics

La DGT ha estat clara i contundent en la resposta a aquest truc. Aparcar un cotxe de benzina a una plaça reservada per a cotxes elèctrics és una infracció. La DGT considera que aquesta acció és una falta de respecte pels conductors de cotxes elèctrics, que necessiten aquestes places per carregar els seus vehicles.

A més, aquesta pràctica pot obstaculitzar l'accés a la càrrega dels cotxes elèctrics. Això pot generar problemes i retards per als conductors que realment necessiten fer servir aquests punts de càrrega.

Muntatge d´un cotxe elèctric carregant-se i una rodona amb bitllets d´euro
La multa que imposa la DGT és important | Getty Images

La multa que imposa la DGT per aparcar un cotxe de benzina a una plaça reservada per a cotxes elèctrics és de 200 euros. Aquesta sanció s'aplica independentment de si el conductor ha fet servir el truc del cable de càrrega o no.

La DGT ha deixat clar que no tolerarà aquest tipus de comportaments. I prendrà mesures per garantir que les places d'aparcament per a cotxes elèctrics siguin utilitzades exclusivament per vehicles elèctrics.

Altres conseqüències: la grua pot retirar el cotxe

A més de la multa de 200 euros, els conductors que aparquin els cotxes de gasolina en places reservades per a cotxes elèctrics poden enfrontar-se a altres conseqüències. Per exemple, el cotxe pot ser retirat per la grua, cosa que implicaria un cost addicional per al conductor.

Aparcar un cotxe de benzina en una plaça reservada per a cotxes elèctrics és una manca de respecte pels conductors de vehicles elèctrics. És important respectar les normes de trànsit i utilitzar les places d'aparcament de manera adequada per evitar sancions i problemes.