Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una botiga Movistar, amb un home amb les mans al cap, i al cercle, un mòbil

El missatge de Movistar sobre els telèfons mòbils a Espanya: és crucial

Movistar ofereix una sèrie de recomanacions molt útils sobre els mòbils perduts i fins i tot sostrets

Perdre el telèfon mòbil és una experiència molt desagradable i estressant. Però si resulta que t'ho roben, la situació encara pot ser més angoixant. Movistar, una de les principals companyies de telecomunicacions d'Espanya, ofereix una sèrie de recomanacions per actuar ràpidament en cas de robatori.

Segons destaca Movistar, “les primeres 24 hores són crucials” per minimitzar els danys i protegir la teva informació personal. En aquest sentit, cal actuar immediatament per evitar ensurts més grans.

L'operador suggereix que el primer que has de fer és bloquejar la teva línia per evitar que els lladres facin trucades o facin servir les teves dades. Pots fer-ho trucant al servei d'atenció al client de Movistar o a través de la seva pàgina web.

Muntatge d'una noia utilitzant el mòbil junt a la imatge de Movistar
Si et roben el mòbil, cal contactar immediatament amb Movistar per bloquejar la línia | Movistar Plus+

Passos a seguir en cas de robatori del mòbil

Hi ha una sèrie de passos que us ajudaran a minimitzar qualsevol tipus de risc en cas de pèrdua o robatori del mòbil. Movistar ofereix al seu bloc unes quantes recomanacions.

1. Bloqueja la teva línia

El primer pas és bloquejar la línia telefònica. Això evitarà que els lladres utilitzin el teu número per fer trucades, enviar missatges o consumir dades. Podeu fer-ho trucant al 1004, el número d'atenció al client de Movistar, o accedint al vostre compte a la pàgina web de Movistar.

2. Bloqueja el dispositiu

A més de bloquejar la línia, és crucial bloquejar el dispositiu. Si tens un iPhone, pots utilitzar la funció "Cerca el meu iPhone" per bloquejar-ho i esborrar les teves dades de manera remota. Per a dispositius Android, podeu utilitzar "Trobar el meu dispositiu" de Google per realitzar les mateixes accions.

3. Presenta una denúncia

Movistar recomana presentar una denúncia davant  la policia. Això no només és important per iniciar una investigació, sinó que també pot ser necessari per fer ús d'assegurances o garanties.

Assegureu-vos d'incloure el número IMEI del vostre telèfon a la denúncia. Aquest número és únic per a cada dispositiu i pot ser útil per rastrejar el mòbil.

4. Contacta amb la teva assegurança

Si teniu una assegurança per al vostre mòbil, contacteu amb l'asseguradora com més aviat millor. Movistar ofereix assegurances que cobreixen el robatori de dispositius. Si teniu una d'aquestes assegurances, és important notificar l'incident per iniciar el procés de reclamació.

5. Canvia les contrasenyes

Per protegir la teva informació personal, canvia les contrasenyes de tots els comptes que tenies vinculats al mòbil. Això inclou correus electrònics, xarxes socials i aplicacions bancàries. D'aquesta manera, evitareu que els lladres accedeixin a la vostra informació personal.

Dos agents de la Policia Nacional al carrer i un cercle amb un telèfon mòbil
El robatori del mòbil s'ha de posar en coneixement de la policia | Pexels, Europa Press

Consells addicionals de Movistar

Movistar també ofereix alguns consells addicionals per protegir el mòbil i la informació personal:

  • Activa el bloqueig de pantalla: Utilitza un PIN, contrasenya o empremta dactilar per bloquejar la pantalla. Això dificultarà l'accés a la vostra informació en cas de robatori.
  • Fes còpies de seguretat: Fes còpies de seguretat de les teves dades regularment. Així, si perds el mòbil, no perdràs la teva informació important.
  • Instal·la aplicacions de seguretat: Hi ha aplicacions que et poden ajudar a localitzar el teu mòbil en cas de robatori i a protegir la teva informació.