Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Home preocupat mirant cap amunt i taller de ITV de fons

La multa de la DGT per als que fan això amb la ITV: no és cap broma

Els conductors que surten a la carretera malgrat tenir la ITV caducada s'exposen a una quantiosa multa de la DGT

La Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) és un tràmit obligatori per a tots els cotxes a Espanya. La Direcció General de Trànsit (DGT) s'encarrega de supervisar que tothom compleixi aquesta normativa.

El cas és que conduir amb la ITV caducada és una infracció que pot tenir conseqüències greus. La DGT realitza controls periòdics i, si t'enxampen amb la ITV caducada, t'enfrontaràs a una multa considerable. A més, circular així posa en risc la teva seguretat i la dels altres usuaris de la via.

Què passa si portes la ITV caducada i quina multa et pot imposar la DGT

La freqüència amb la qual has de passar la ITV depèn del tipus de vehicle i la seva antiguitat. Pel que fa als cotxes particulars amb menys de quatre anys, aquests no l'han de passar. Mentrestant, els de quatre a deu anys l'han de fer cada dos anys i aquells de més de deu anys, un cop l'any.

Senyal d'entrada a la ITV i adhesiu de la Inspecció Tècnica de Vehicles en un cotxe
No t'oblidis de passar la ITV si no vols problemes amb la DGT | catalunyadiari.com

És important que reviseu el calendari de la ITV per al vostre cotxe i us assegureu de complir amb les dates establertes. I és que la DGT és molt estricta amb el compliment de la ITV. Si t'enxampen amb la ITV caducada, la multa pot ser força elevada.

  • Multa econòmica: La sanció per portar la ITV caducada és de 200 euros. Aquesta multa es pot reduir a 100 euros si es paga en el termini de 20 dies naturals des de la notificació.
  • Immobilització del vehicle: En casos extrems, la DGT pot decidir immobilitzar el teu cotxe fins que passis la ITV. Això pot suposar un gran inconvenient, ja que haureu d'organitzar el trasllat del vehicle a un centre d'inspecció.
  • Pèrdua de punts: Tot i que portar la ITV caducada no comporta la pèrdua de punts del carnet de conduir, és una infracció que es pot acumular amb altres. Un fet que podria afectar el teu saldo de punts.

Segueix aquests consells per evitar rebre una multa de la DGT

Per evitar la multa de la DGT per portar la ITV caducada, us recomanem seguir aquests consells:

  • Revisa el calendari: Anota a la teva agenda la data de venciment de la ITV del teu cotxe. Així, podreu planificar amb antelació la cita al centre d'inspecció.
Muntatge amb estació d'ITV i cercle groc amb llums encesos al quadre d'instruments del cotxe
Portar actualitzada la prova de la ITV és obligatori | Jefatura de Tráfico, Motor16
  • Realitza un manteniment regular: Mantingues el teu cotxe en bon estat per evitar sorpreses desagradables durant la inspecció.
  • Utilitza recordatoris: Hi ha aplicacions mòbils i serveis en línia que et poden recordar quan has de passar la ITV.

No espereu a l'últim moment: Intenteu passar la ITV amb uns dies d'antelació per evitar problemes d'última hora. Portar la ITV caducada pot comportar una forta multa de la DGT i altres inconvenients. Assegureu-vos de complir les dates establertes per evitar sancions i garantir la seguretat del cotxe.