Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb el logo d'Orange i una persona amb un mòbil a la mà de fons

Orange ho deixa molt clar: els clients que tenen un gran avantatge i no ho saben

Orange explica quins són els usuaris que no sofriran una penalització en cas d'abandonar l'operadora

Orange ha decidit simplificar les coses per a alguns dels seus clients i els hi ofereix un gran avantatge. I és que al món de les operadores de telefonia, les condicions del contracte són molt importants. Per això Orange ofereix la possibilitat d'esquivar el compromís de permanència i la penalització.

Però qui són aquests afortunats i què implica realment aquesta política? El compromís de permanència obliga el client a romandre amb la companyia, per exemple Orange, durant un període específic. Si el client decideix trencar aquest compromís abans d'hora, pot fer front a penalitzacions econòmiques.

Una botiga d'Orange i al cercle, una cartera amb diners
No respectar les condicions del contracte suposarà una penalització | Kiki Nunchi, Europa Press

Quins són els clients sense compromís de permanència amb Orange?

Orange ha decidit eliminar el compromís de permanència per a certs clients. Això significa que aquests usuaris poden canviar d'operadora o modificar el seu pla sense enfrontar sancions. Aquesta política és especialment atractiva per a aquells que valoren la flexibilitat i no volen estar lligats a un contracte llarg.

Clients amb tarifes sense permanència

Els clients amb targeta prepagament o que escullen tarifes mòbils de contracte sense terminal subvencionat no tenen compromís de permanència. Això els permet canviar de pla o operadora en qualsevol moment sense penalització.

Clients amb fibra i mòbil

En el cas dels paquets que combinen fibra i mòbil, Orange també ofereix opcions sense compromís de permanència. Tot i això, és important revisar les condicions específiques de cada oferta, ja que algunes promocions poden incloure un compromís de permanència.

Una dona amb cara de sorpresa en primer pla, i al fons una botiga d'Orange
El compromís de permanència ronda entre els 12 i 24 mesos | Koldunov de Getty Images, Europa Press

Durada del compromís de permanència amb Orange

El compromís de permanència amb Orange pot variar. Generalment, els contractes poden ser de 12, 18 o 24 mesos. La durada exacta dependrà del tipus de pla i les promocions vigents en el moment de la contractació.

Si un client decideix trencar el compromís de permanència amb Orange abans d'hora, pot fer front a penalitzacions. Aquestes sancions solen ser proporcionals al temps restant del contracte. Si algú té un compromís de 24 mesos i decideix cancel·lar el contracte a la meitat del seu compromís, haurà de pagar una penalització que cobreixi la resta.

Avantatges de no tenir compromís de permanència

No tenir compromís de permanència ofereix diversos avantatges. La principal és la llibertat de canviar d'operadora o de pla sense enfrontar sancions. Això permet als clients aprofitar les millors ofertes del mercat en qualsevol moment. A més, elimina la preocupació d'estar lligat a un llarg contracte.

Orange ha fet un pas significatiu en eliminar el compromís de permanència per a certs clients. Aquesta política ofereix una gran flexibilitat i és una excel·lent opció per a aquells que no volen estar lligats a un contracte llarg. Tot i això, és crucial entendre les condicions de cada contracte per evitar sorpreses desagradables.