Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge amb una imatge de fons de cotxes a la carretera, al capdavant una rodona vermella amb un radar i el logo de la DGT

Si conduïu i creieu que us han multat, preneu nota de l'avís urgent de la DGT

Quan t'han enxampat a més velocitat de la permesa, la DGT us notificarà en poc temps la multa a abonar

La Direcció General de Trànsit (DGT) és l'entitat encarregada de gestionar el trànsit a Espanya. El cas és que rebre una multa de la DGT per radar és una situació que molts conductors temen.

Entre les funcions de la DGT hi ha la de sancionar aquells que no respecten les normes de circulació. Però quant de temps triga aquest organisme a notificar-te una multa per radar?

El temps que triga la DGT a notificar-nos una multa per radar

Si algun d'aquests radars detecta que has excedit la velocitat, la DGT et multarà i trigarà a tramitar la sanció i notificar al propietari entre una i tres setmanes. Aquest temps pot variar depenent de diversos factors, com ara la càrrega de treball de la DGT o l'eficiència del servei postal.

Primer pla d'un radar a una carretera
Si et multa la DGT mitjançant un radar, t'avisarà en unes setmanes | OCU

Si reps una multa de la DGT, podeu pagar-la dins dels primers 20 dies naturals des de la notificació i podreu beneficiar-vos d'un descompte del 50%. Si considereu que la multa és injusta, podeu presentar un recurs. Tens un termini de 20 dies hàbils des de la notificació per fer-ho.

Com es notifica una multa de la DGT?

Tot i això, a l'hora d'avisar-te d'una multa , la DGT pot notificar aquesta sanció d'aquestes tres maneres:

  • Correu postal: La forma més comuna és mitjançant una carta certificada enviada al teu domicili. És important que mantinguis les teves dades actualitzades a la DGT per assegurar-te de rebre la notificació.
  • Adreça Electrònica Vial (AEV): Si t'has donat d'alta a la AEV, rebràs la notificació de la multa per correu electrònic. Aquest sistema és més ràpid i eficient, ja que evita possibles retards postals.
Una dona subjectant un telèfon mòbil i el logotip de la DGT
A través del teu mòbil, podries conèixer la notificació de la multa | DGT, Leung Cho Pan
  • Tauló Edictal de Sancions de Trànsit (TESTRA): Si no es pot lliurar la notificació per correu postal o electrònic, la DGT publicarà la multa al TESTRA. Pots consultar aquest tauler a la pàgina web de la DGT.

Com saber si tinc una multa de la DGT pendent

Si sospites que pots tenir una multa pendent, hi ha diverses maneres de comprovar-ho de forma ràpida i directa:

  • Pàgina web de la DGT: Accedeix a la secció de "Consulta de multes" a la web de la DGT. Necessitaràs el teu número de DNI o NIE i la matrícula del teu vehicle per fer la consulta.
  • Aplicació miDGT: Descarrega l'app miDGT al mòbil. Aquesta aplicació et permet consultar les teves multes, així com altres dades relacionades amb el vehicle i el permís de conduir.
  • Tauló Edictal de Sancions de Trànsit (TESTRA): consulta'l a la web de la DGT

Mantingues les teves dades actualitzades i utilitza les eines disponibles per comprovar si tens alguna multa pendent. Així, podràs actuar ràpidament i evitar problemes més grans.