Pla general d'un professional sanitari atenent una pacient al servei d'urgències a l'Hospital de Palamós el 28 d'abril de 2020

Emiliano, 200 dies postrat en un llit per Covid: 'Això no és cap broma'

El madrileny va ser traslladat en coma a l'hospital Fundació Alcorcón després de patir greus complicacions

Emiliano, de 46 anys i resident a Madrid, porta més de 200 dies postrat en un llit. El passat 15 d'abril, en plena primera onada de coronavirus, va ser traslladat en llitera des de l'hospital provisional d'IFEMA fins a la Fundació Alcorcón. Quan va despertar del coma, no recordava res del que havia passat. «Ja tindré temps perquè m'expliquin tot el que ha passat», assegura en declaracions que recull 'El Español'.

Les complicacions del seu cas, segons expressa el mateix, suposen l'exemple de com la Covid-19 pot afectar la salut del pacient, una possibilitat que molts creuen del tot improbable. I és que Emiliano no presentava patologies respiratòries prèvies i mai havia pres cap tipus de medicació. No obstant això, el seu cas va empitjorar en qüestió de dies fins a deixar-lo en coma. En altres paraules: la Covid gairebé s'emporta la seva vida.

Encara que suposa una excepció, hi ha molts pacients joves i sans que pateixen complicacions inesperades. Durant mesos, l'equip mèdic que l'ha atès ha pres una sèrie de decisions arriscades (com deixar-lo durant dos mesos cap per avall a la llitera). Ara saben que van prendre les decisions correctes, i és que la salut del madrileny millora a poc a poc.

Va ser fa un parell de setmanes quan el pacient va començar a parlar i va poder reprendre el contacte amb la seva dona i fills que van de tant en tant a visitar-lo. «Es van posar molt contents. És molt bo per a mi poder comunicar-me i a més noten que estic millorant. Parlo amb ells diàriament, m'adapto als seus horaris, quan surten de l'escola o de les extraescolars», assegura per al citat mitjà.

«Li pot tocar a qualsevol»

D'altra banda, Emiliano té un missatge clar per a tots aquells que pensen que el coronavirus és, en el cent per cent dels casos, una malaltia lleu: «Els diria que això no és cap joc i que li pot tocar a qualsevol». Pel que fa a la gestió que ha fet el Govern sobre la crisi de la Covid-19 , Insta a «que donin informació contínua sobre això, sobre el que s'ha de fer o no. Que es deixin de mirar els uns als altres.

Dos-cents dies a l'hospital donen per a molt, tot i que Emiliano té clar el primer que farà quan surti de l'hospital: abraçar la seva dona, als seus fills i beure aigua. Trobo a faltar poder beberme un got d'aigua », afirma.