Targeta

L'advertència que has de tenir en compte si pagues habitualment amb targeta

El Banc d'Espanya és el que ha fet la indicació

Un estudi recent d' 'UniversalPay' ha indicat que el 82% de la població del nostre país paga diàriament alguna compra amb la targeta, un percentatge elevat que fins i tot sembla que va en augment. D'aquí ve la important recomanació i advertiment que s'ha fet des del Banc d'Espanya.

En concret, ha fet un avís que va dirigit a totes aquelles persones que han deixat de banda l'ús dels diners en metàl·lic. i l'han de tenir molt present si no volen endur-se un ensurt quan hagin de revisar els comptes.

L'advertiment a tenir en compte quan es paga amb targeta

Sempre que fem servir la nostra targeta a l'hora d'abonar qualsevol compra a un supermercat, a una botiga o fins i tot en pagar el compte d'un restaurant, sentim una pregunta. Aquesta no és cap altra que «en vol còpia?». Una qüestió davant la qual, la majoria d'ocasions, responem que no.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Diem que no desitgem que ens la donin per diversos motius. Entre aquests pot estar no voler acumular més tiquets a la cartera o fins i tot protegir el medi ambient no gastant paper.

Des del Banc d'Espanya s'indica que sempre cal mirar l'import que es cobrarà a la targeta. Si no s'ha mirat, sigui en introduir el PIN o en passar la targeta pel 'contactless', cal demanar còpia. Cal fer-ho per comprovar que s'ha cobrat la quantitat adequada i que no hi ha hagut cap error que pugui generar un problema posterior.

Imatge d'un home pagant amb targeta
Demanar còpia en pagar amb targeta és una manera de detectar errors ràpidament | Getty Images

 

Més recomanacions a tenir en compte en pagar amb targeta

Amb aquesta recomanació d'observar els diners que se'ns cobra en fer un pagament i també de sol·licitar còpia s'aconsegueix evitar un ensurt. Sí, que s'hagi efectuat un cobrament inadequat que pugui ser un maldecap. A més, en demanar la citada sempre el que s'aconsegueix és tenir sota control totes i cadascuna de les despeses que es fan. En definitiva, és una manera perfecta de gestionar els nostres comptes.

Així mateix, el Banc d'Espanya, a través del bloc, ha procedit a donar-nos més consells útils respecte a l'ús habitual de targeta. Ha indicat que és important que no només es guardi la còpia del pagament efectuat, també que es conservi el tiquet o la factura de l'establiment. D'aquesta manera, es podran confrontar tots dos documents i comprovar que són coincidents del tot.

Imatge de dues dones comprant
Sempre s'ha de conservar el tiquet de les compres per comparar-lo amb la còpia del pagament amb targeta | GETTY IMAGES

Per descomptat, no ha dubtat a aconsellar a tots els ciutadans que habitualment duguin a terme una revisió en línia de l'ús de la targeta. No només per una qüestió de control de les finances, sinó també per comprovar que són correctes totes i cadascuna de les operacions realitzades amb aquesta.

De la mateixa manera, ha procedit a donar un altre consell molt pràctic en pro de la seguretat. Aconsella tothom que consulti amb la seva entitat bancària si és possible gaudir d'una opció molt interessant. Es refereix que el client rebi un SMS al mòbil cada vegada que fa un pagament amb la targeta indicant l'import.

La recepció d'aquest missatge és una eina útil per evitar possibles errors de l'establiment i per saber què es gasta a cada moment. També serveix per alertar que la citada ha estat sostreta i que algú l'ha fet servir, per la qual cosa ràpidament caldria anul·lar-la.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp totalment GRATIS! Planifica les teves rentadores, les planxades i el forn per a estalviar!