Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d´un cotxe passant per un toll d´aigua i una altra imatge d´un cel amb núvols negres

L'AEMET anuncia el dia que baixen les temperatures i canvia el temps a Espanya

Aquesta setmana s'esperen pluges i caiguda dels termòmetres

El començament de la tardor està resultant una mica atípic, amb temperatures pròpies d'agost i escassetat de precipitacions. Tanmateix, l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) anuncia canvis per aquesta setmana. Es preveu l'arribada de pluges i una caiguda dels termòmetres a algunes parts d'Espanya.

Sembla que el bon temps es mantindrà almenys fins dimecres. El temps estarà marcat pels cels clars i les temperatures altes. Tot i això, els models meteorològics avisen de l'aproximació d'un front atlàntic que provocaria un descens dels valors.

Una dona en primer pla a la platja amb diverses persones davant seu
El bon temps acabarà aquesta setmana. | GTRES

Quan canvia el temps a Espanya?

L'estabilitat es mantindrà a la major part d'Espanya fins dimecres. El dijous 12 d'octubre, coincidint amb la festa del Pilar, està prevista la irrupció de l'esmentat front atlàntic pel nord-oest. Provocarà un increment de la nuvolositat i de les possibilitats de pluja.

En principi, s'espera que durant aquesta jornada les precipitacions facin acte de presència a Galícia. A mesura que passin les hores aniran estenent-se cap al Cantàbric i altres àrees del nord-oest. A la resta de la Península i les Balears es mantindran els cels clars.

Aquesta entrada per l'Atlàntic no només deixarà aigua, sinó que també causarà una caiguda de les temperatures. Començaran a baixar pel nord-oest i afectarà altres territoris a mesura que passin els dies. Això permetrà que es recuperin els valors habituals per a aquesta època de l´any.

Durant aquesta setmana es preveuen vents de component oest i sud als vessants cantàbrics i atlàntics. És probable que bufen amb més força al litoral i en àrees de muntanya, expliquen. Per la seva banda, a les Canàries hi haurà pocs canvis pel que fa als termòmetres. Conservaran encara uns registres força alts per a l'època, sempre per sota dels 34 °C.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

El pronòstic de l'AEMET confirma la previsió de Jorge Rey

L'anunci de l'AEMET sobre els canvis de temps per a aquesta setmana confirmen la previsió que va fer fa dies Jorge Rey. El jove aficionat a la meteorologia va avançar al seu canal de YouTube que tindríem un pont del Pilar passat per aigua i així serà. Almenys en alguns punts del nord-oest peninsular.