Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una persona amb cadira de rodes de fons i una dona contenta i amb cara d'estar celebrant

La novetat que poden sol·licitar les persones amb mobilitat reduïda a Catalunya

La Comissió Europea aprova una targeta desitjada per a les persones amb mobilitat reduïda

Aquelles persones que pateixen mobilitat reduïda estan d'enhorabona després del que s'ha sabut en les últimes hores. I tot després del que ha decidit presentar la Comissió Europea en benefici de totes elles.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

La notícia explica que les persones amb algun tipus de problema de mobilitat tindran una targeta d'aparcament nova, cosa que ha quedat confirmada després que s'hagi anunciat la Targeta Europea de Discapacitat. Una novetat que vol valorar aquest tipus de persones i especialment els drets que tenen sabent les dificultats amb què es manegen en el dia a dia.

La posada en marxa d'aquesta nova targeta vol millorar la que s'havia conegut fins ara com a Targeta Europea d'Estacionament per a persones amb discapacitat.

Les persones amb mobilitat reduïda estan d'enhorabona

Amb la posada en marxa de la targeta, es pretén que aquestes persones tinguin unes condicions idònies i millorades. En aquest cas, ens referim a unes condicions d'estacionament millors, sobre el transport i en l'assistència a determinats espectacles.

La vicepresidenta de Valors i Transparència de la Comissió Europea, Vera Jourová, ha deixat clar que «els drets de les persones amb discapacitat no s'han d'aturar a les fronteres nacionals. Volem que aquestes persones viatgin més fàcilment», ha dit.

Home amb una cadira de rodes en un parc
Les persones amb mobilitat reduïda tindran més fàcil moure's per Europa | Getty Images

I, per això, des de la Comissió Europea es volen eliminar barreres i sobretot els diferents obstacles que troben cada dia les persones amb mobilitat reduïda.

Per a la comissària d'Igualtat, Helena Dali, que es reconegui la discapacitat en el marc de la Unió Europea és positiu. I fa que s'«obrin les portes de la lliure circulació als ciutadans europeus amb discapacitat. I així se'n facilitarà la inclusió i la plena participació», va dir dimarts passat.

La Comissió Europea presenta la nova Targeta Europea de Discapacitat

Com dèiem, aquesta targeta farà que s'obtinguin condicions especials quant als serveis públics i privats que siguin esdeveniments culturals, museus, centres esportius i, és clar, en el transport.

Cada país de la Unió Europea expedirà aquesta targeta que reforçarà les targetes que ja tenien al seu poder les persones amb mobilitat reduïda. Com fins ara, seran les autoritats de cada estat les que decideixin el grau de discapacitat que pateix cada persona en qüestió.

Aquesta Targeta Europea de Discapacitat es pot lliurar tant en format digital com físic. I quant a aquells que donin determinats serveis per fer servir aquesta targeta, hauran d'informar exhaustivament de les condicions que ofereixen als beneficiaris que la poseeixen.

Imatge de fons de diversos cotxes aparcats i una altra imatge de mans d'una persona al volant d'un cotxe
Les persones que pateixin problemes de mobilitat tindran a l'abast una targeta avantatjosa | JaruekChairak, Nednapa

A Catalunya, des de l'ONCE estan més que satisfets per aquesta nova implantació per part de la Comissió Europea. Una nova decisió que es va aprovar de manera formal a Brussel·les a la reunió del Col·legi de Comissaris.

La nova targeta substitueix l'antiga targeta europea d'estacionament

Cal assenyalar que aquesta nova Targeta Europea de Discapacitat entra de ple dins les iniciatives que s'han plantejat a l'estratègia europea, una a favor de les persones amb discapacitat 2021-2030.

Com no podia ser altrament, el Grup Social ONCE ha estat sempre treballant de manera incansable en aquest tema. Ho ha fet juntament amb el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), perquè finalment la Comissió Europea fes aquest pas de gegant.

Alberto Durán, des de l'ONCE, confessa sense embuts que «s'aconseguirà un reconeixement transversal de la discapacitat als Estats membre. I es posen les bases per aconseguir al seu dia la igualtat d'accés a diferents serveis fora del propi país. És un pas molt important cap a una Europa més inclusiva, unida, forta i social».