Primer plànol de Quim Masferrer a 'El Foraster' de TV3 d'aquest 18 de setembre de 2023

Els quatre personatges d''El Foraster' de TV3 que han mort i no recordaves

Aquests són els personatges d''El Foraster' que desgraciadament ja no hi són

Si us diem que penseu en un programa d'èxit i amb històries apassionants que fan posar els pèls de punta, segur que a una immensa majoria li ve a la ment 'El Foraster'. El programa presentat per Quim Masferrer és una de les emissions preferides per l'audiència catalana i una de les més emblemàtiques de la graella de TV3.

Gràcies al programa, hem pogut conèixer persones que ens han arribat a l'ànima, ens han fet riure i, més d'una vegada, i de dues, ens han fet saltar les llàgrimes. Gran part dels protagonistes d''El Foraster' és la gent gran, la qual, amb la seva naturalitat i les vivències viscudes, han acaparat la petita pantalla de totes les llars de Catalunya.

Malauradament, el temps passa per a tothom, i al llarg de les emissions del programa hem hagut de dir adeu a diversos protagonistes que no van deixar indiferent ningú. Aquí, us deixem el llistat de les persones que han passat per 'El Foraster' i que malauradament han perdut la vida.

Tot i que pot semblar trist, volem recordar aquestes persones d'una manera bonica, fent memòria del seu pas per la retransmissió catalana, ja que així, en més o menys mesura, mai no cauran en l'oblit. Amb motiu de tornar-nos a emocionar amb aquestes bellíssimes persones i les seves històries.

Miquelet, el veí de Benifallet

Per Sant Esteve del 2018, es va emetre un programa especial d''El Foraster'. Així, Quim Masferrer tornava al seu origen, viatjant al primer poble on van començar a gravar aquesta aventura televisiva, a Benifallet, situat a la comarca del Baix Ebre.

Allà, es van retrobar amb una parella molt entranyable: La Cinta i el Miquelet, de 80 i 88 anys. Aquest matrimoni tenia el romàntic costum de ballar al menjador de casa seva escoltant la cançó Para que no me olvides. Tots dos estaven enamorats com el primer dia i així ho transmetien a través de les càmeres de TV3.

Imatge del Miquelet, personatge d''El Foraster' dels capítols de Benifallet
Miquelet va morir just després de l'emissió d''El Foraster'. | TV3

Quan Quim Masferrer els va tornar a visitar Miquelet ja tenia 93 anys i, tot i seguir igual d'enamorat, el seu estat de salut havia empitjorat notablement. Al cap de cinc mesos de gravar aquest especial, Miquelet va morir i el mateix Quim Masferrer va fer ressò recordant la seva bella història d'amor a través de les xarxes socials.

Ramon, el 'de les colònies'

Ramon, de l'Albi, Les Garrigues, explicava al seu pas per TV3 que tenia una col·lecció espectacular d'ampolletes de colònia. De fet, va assegurar que ja n'havia recollit prop de 5.000, i que en faltava una de molt especial, la de la marca Barón Dandy. D'aquesta manera, Quim Masferrer no va dubtar a regalar-la, fet que ho va emocionar molt.

Imatge d'en Ramon, coleccionista de colònies, participant d''El Foraster'
Imatge de Ramon al monòleg de Quim Masfrrer. | TV3

El coronavirus es va cobrar la vida de Ramon als 50 anys. L'home havia ingressat al'hospital Arnau de Vilanova de Lleida per problemes cardíacs. Va rebre l'alta hospitalària, però va acabar morint d'una afecció respiratòria. Les proves posteriors a la seva defunció van demostrar que s'havia infectat de Covid-19.

Casimira Vallbé

Casimira Vallbé va néixer a Mura, a casa seva, i, malauradament va morir als 105 anys, encara que sempre serà recordada per una història d'amor commovedora. El 1936, quan encara no havia fet 20 anys, ni ella ni el seu xicot, Jaume, aquest va haver d'anar a la guerra i, malauradament, el van matar.

«No m'he volgut mai casar amb ningú», responia Vallbé visiblement afectada per la mort de la seva parella. «Qui sap on estarà pobret. Qui sap on el van matar, jo no ho sé on el van matar», declarava emocionada.

Imatge de Casimira Vallbé, personatge d''El Foraster'
Casimira Vallbé a 'El Foraster'. | TV3

Casimira va conquerir a tot Catalunya amb la seva vitalitat i simpatia i, sobretot, en explicar-nos una història d'amor de les de veritat, de les que fan posar els pèls de punta, però en el bon sentit de l'expressió. «Com m'agrada 'El Foraster', sempre ho espero per veure'l», afirmava la senyora al presentador de televisió Quim Masferrer.

Vallbé va enamorar els espectadors gràcies a la seva naturalitat. Quan Masferrer, impressionat per l'edat de la dona, li expressava que es conservava molt bé, Casimira responia, «estic sorda com una campana, no em veig...». Fet que va provocar les rialles inevitables de l'actor català i del públic.

Montse Reixach

Montse Reixach, alcaldessa de la Vall de Bianya del 1973 al 1979, va morir el passat 14 de juliol del 2022 als 77 anys. La seva mort va generar molta commoció al municipi, on era tota una personalitat.

Imatge de Quim Masferrer amb Montse Reixac en 'El Foraster'
Montse Reixach va ser l'alcaldessa més jove d'Espanya el 1973. | TV3

A Reixach, tal com ella mateixa explicava, se li va plantejar ser alcaldessa gairebé de casualitat. «Feia moltes coses jo. Un dia se'm va plantejar que havia de ser alcaldessa. El 1973 vaig ser la primera alcaldessa de les comarques de Girona i la més jove d'Espanya. Tenia 28 anys», deia.

Una experiència bona per a ella, però que no tothom acabava d'empassar-se'n. «Semblava que et miraven per sobre, pensaven que què havia de fer jo. Els diaris, perquè vegis, van destacar que el primer dia anava amb minifaldilla. Podien haver dit altres coses, certament».

L'equip d''El Foraster' tenia un record per Reixach en acabar el programa. En una imatge sobre un fons negre, el programa projectava una fotografia de Montse Reixach acompanyada per Quim Masferrer, i se n'acomiadava.